4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Tuzla'da genel greve doğru

Çeşitli siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri 16 Haziran'da Tuzla'da yapılacak olan genel greve destek ve işçi ölümlerini protesto etmek amacıyla Kartal'da bir basın açıklaması düzenlediler. 

Tuzla tersanelerinde iş kazaları ve işçi ölümlerini protesto etmek amacıyla, 16 Haziran'da genel greve gitme hazırlıklarını yapan Limter-İş hazırlıklarını sürdürürken, Kartal İlçesinde bir araya gelen siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri destek amacıyla bir basın açıklaması yaptı. Aralarında Eğitim-Sen , EMEP, Sosyalist Parti Girişimi, DTP, Halkevleri, ESP, ÖDP ile bazı sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu grup saat 17 30 'da Kartal Meydanın'da bir araya geldi. 16 Haziran'da Limter-İş'in
mücadelesine omuz verdiklerini söyleyen ve ortak basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen 5 Nolu Şube Sekreteri Feray Aydoğdu "Tersanelerde ölümler devam ediyor. Sigortasız, güvencesiz olarak çalışan işçiler için Limter-İş'in 16 Haziran'da yapacağı bir günlük grev kararı aldı. Limter-İş'in bu mücadelesine omuz verelim" dedi. 

Polisin güvenlik önlemleri aldığı basın açıklaması, daha sonra olaysız bir şekilde sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 14:35:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?