1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Tuzla'da meydan savaşı

Tuzla Şifa Mahallesi'nde yıkımına karar verilen bazı evlerin yıkımı sırasında toplanan bir grup gösterici, cadde ve sokaklara barikat kurarak, yıkımı engellemek istedi. 

Tuzla Belediyesince, Şifa ve Mimar Sinan mahallelerinde kaçak yapıldıkları gerekçesiyle yıkılması kararlaştırılan binalardan bazılarının yıkımı amacıyla belediye ekipleri, güvenlik güçleri, itfaiye ve ambulans araçları olduğu halde Şifa Mahallesi'ne geldi.

Belediye ekipleri, güvenlik güçlerinin desteğiyle bazı kaçak binaların yıkımını kısmen yaparken, bu sırada toplanan bir grup, yıkımı engellemeye çalıştı.

Şifa Mahallesi'nde ve Mimar Sinan Mahallesi'ndeki cadde ve sokaklara barikat kurarak, yıkım ekiplerine taş atan göstericiler, bir baraka ile bir itfaiye aracı ve Necmi Demet'e ait 34 YN 2590 plakalı kamyonu da ateşe verdi. Yangınlar itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, göstericiler, bazı binaların da camlarını kırdı, park halindeki bazı araçlara da zarar verdi.

Göstericilere, panzer eşliğinde ve gaz sıkarak müdahale eden polis, gruptan bazı kişileri gözaltına alırken, diğerleri ara sokaklara dağılarak kaçtı.

Dağılan göstericiler tekrar toplanan bazı kişiler, polisin müdahalesi sonucu tamamen dağıldı.

Yıkımların tamamlanamadığı olayların kısmen yatıştırılmasının ardından güvenlik güçleri, yıkım ekipleri, itfaiye ve sağlık ekiplerinin Şifa Mahallesi'ndeki Şehit Fadıl Şişman Polis Merkezi önünde toplandı. Bu sırada tekrar toplanan göstericiler Emiroğlu Caddesi üzerinde ateş yakarak barikat kurdu. Yıkımlara karşı protestolarını devam ettirmek isteyen göstericiler ile güvenlik güçleri arasındaki gerginlik sürüyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2007 Çarşamba 16:13:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?