4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Tuzla'da 'Tarih Dizisi' etkinlikleri

Tuzla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından başlatılan ve her ay tarihe geçmiş bir padişahın hayatını konu alacak olan 'Tarih Dizisi' etkinliklerinin ilk ismi Kanuni Sultan Süleyman oldu. 

Talha Uğurluel ve Reha Yeprem'in katılımıyla gerçekleşen söyleşiyi dinlemeye gelen Tuzlalılar salonu tıka basa doldurdu. 

Türk tarihinin en büyük padişahlarından olan Kanuni'nin yaşam tarzı, zaferleri ve miras bıraktığı tarihi eserleri hakkında Tuzlalıları bilgilendiren konuşmacılar, gelenlerin tarihe olan ilgisinden oldukça memnundu. Tuzlalıların yoğun ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci, gençlerin tarihi iyi bilmesi gerektiğini söyledi. Demirci, "Tarihe iz bırakanlar dizisine başladık. Yarınlarınızı kurtarmak istiyorsanız dünü iyi bilmelisiniz, geçmişini bilmeyenler geleceğini kurtaramazlar. Bize tarihimizi yalan yanlış şekilde anlatanlar oluyor. Biz dünyaya adaletle hükmetmiş bir milletin mirasçılarıyız. Tarihimizi, tarihi iyi ve doğru bilen kişilerden öğrenmeliyiz" dedi. 

Kanuni döneminde Osmanlı Devleti'nin dünyaya adalet dağıttığını ve Kanuni'nin adını sadece Türklerin değil dünyanın övgüyle andığı bir padişah olduğunu söyleyen Talha Uğurluel, "Sizlere bugün Trabzon'da başlayıp Zigetbar'da biten bir padişahın öyküsünü anlatıyorum. Yaptığı savaşlar, kazandığı topraklar üzerinde yaptırdığı tarihi eserler, o topraklarda yaşayan milletlere adaletli davranmasıyla 'Kanuni Sultan Süleyman' sadece bizim değil dünyanın övgüyle bahsettiği bir padişahtır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 16:59:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?