1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Ümraniye'de Tantavi Festivali

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Tantavi Festivali, bu yıl 14. kez Ümraniyelileri Tantavi Parkı’nda buluşturdu. Festivalin açılışında coşku ve eğlence doruktaydı.

Her yıl geleneksel olarak düzenlendiği Tantavi Festivali ile Ümraniyelileri kültür sanatla buluşturan Ümraniye Belediyesi, bu yıl 14. sünü gerçekleştirdiği festivalin açılışını büyük bir törenle yaptı. Tantavi Parkı’nda yapılan törene Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra Ak Parti Grup Başkanvekili İrfan Gündüz, Ak Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Belde Belediye Başkanları, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Ahmet Poyraz, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN CAN: ‘ÜMRANİYE KÜLTÜR SANATIN ADRESİ OLDU’

Törende bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, göreve geldikleri günden bugüne Ümraniye’yi İstanbul’a yakışır bir ilçe konumuna getirmeye çalıştıklarını söyledi. 3 yıllık zaman diliminde hem klasik belediyecilik hizmetleri hem de sosyal alanlarda yapılan hizmetlerle bu amaçlarına ulaştıklarını kaydeden Başkan Can, ‘Ümraniye artık kültür sanatın adresi oldu’ dedi. Başkan Can sözlerini şöyle sürdürdü: Şimdi geleneksel hale getirdiğimiz Tantavi Kültür ve Sanat Festivali’nin 14. sünün açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu yıl sinema, tiyatro oyunları, konserler, Açık Hava Kitaplığı, Açık Hava Resim Yarışması’nın yanı sıra ilk kez düzenleyeceğimiz ödüllü Açık Hava Satranç Yarışması ve yine ödüllü Puzzle yarışmasıyla da Tantavi Parkı’nı bir şenlik ortamına dönüştürüyoruz. Bir de her yıl olduğu gibi sünnet şöleni düzenleyeceğiz.’

Yapılan konuşmaların ardından festivalin açılış faslına geçildi. Festivalin açılış kurdelesini Başkan Hasan Can, milletvekilleri ve diğer bazı davetliler birlikte kesti.

AÇIK HAVA ETKİNLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Açılışı gerçekleştirilen 14. Geleneksel Tantavi Kültür ve Sanat Festivali’nde konserler, tiyatro oyunları, yarışmalar ve çok sayıda etkinlik yer alıyor. Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen ve 15 bin kitabın okurla buluştuğu Açık Hava Kitaplığı bu yıl da büyük ilgi görürken, Açık Hava Resim Yarışması’na katılacak yarışmacılar da büyük bir heyecanla resimlerini yapmaya başladı. Katılımın oldukça yoğun olduğu festivalde bu yıl ilki gerçekleştirilen Açık Hava Satranç Turnuvası ise büyük ilgi gördü. Çocuklar ve gençler satranç masalarında kuyruk oluştururken, yine bu yıl ilk kez düzenlenen ödüllü Puzzle Yarışması da festivalin gözdelerindendi.

Açılışın ardından birlikte Tantavi Parkı'nı gezen davetliler çocuklar ve vatandaşlarla uzun süre sohbet ettiler. Festivalin ilk gününün akşamı sanatçı Murat Kekilli de bir konser verdi. Binlerce Ümraniyelinin katıldığı konserde şarkılarını seslendiren Kekilli, dinleyicilerden büyük ilgi gördü. Şarkılarına eşlik eden dinleyicilerini alkışlayan sanatçı Ümraniyelilere unutulmaz bir gece yaşattı.
KENTHABER
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2007 Salı 02:34:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?