2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Yağmur İstanbul'u felç etti

İstanbul'da aniden bastıran yağmur vatandaşlara zor anlar yaşattı. Özellikle Anadolu yakasında etkisini gösteren sağanak yağış nedeniyle işlerine gitmek için yola çıkan vatandaşlar araçlarında mahsur kaldı. 

Sabah işlerine gitmek için evden çıkan İstanbullular, yağmur sürpriziyle karşılaştı. Yoğun yağış şehrin birçok yerinde kazaya neden olurken, birçok noktada trafik yoğunluğu yaşandı. Vatandaşlar, trafik yoğunluğunun yanı sıra yollarda ve üst geçitlerde biriken yağmur suları sebebiyle de zor anlar yaşadı. Su birikintisi nedeniyle üst geçitten geçemeyen yayalar, bariyerlerden atlayarak ya da üst geçidin korkuluklarına tutunarak karşıya geçmek zorunda kaldı. 

İstanbul Anadolu yakası genelinde etkili olan sağanak yağış birçok noktada araç geçişini engelledi. Kadıköy Ataşehir girişi TEM Otoyolu köprü altında yaklaşık 1 metreyi bulan su nedeniyle birçok araç köprü altında mahsur kaldı. Uzun süre araçların içinde kurtarılmayı bekleyen vatandaşlar, zaman zaman otomobillerin cam kenarlarına oturarak etrafı izledi. Su birikintisinde mahsur kalan araçların arasında işlerine gitmek üzere yola çıkan işçileri taşıyan servisler de vardı. Yarım saat-45 dakika kadar araçlarının içinde kurtarılmayı bekleyen vatandaşların imdadına itfaiye ekipleri yetişti. Olay yerine gelen ekipler, araçları mahsur kaldıkları yerden çekerek kurtardı. Kurtarma çalışmaları sırasında önlem olarak trafik kesilirken, bu duruma aldırmayan bazı ihmalkar sürücüler de suya girince diğer araçlar gibi mahsur kaldı. 

Yolda mahsur kalan vatandaşlar, "Her zaman olduğu gibi yağmur yağdı böyle oldu. Yarım saattir burada kurtarılmayı bekliyoruz. Araçlarımız perişan oldu" diyerek tepki gösterdi. Kurtarma çalışmalarının devam ettiği sırada vidanjör gelerek biriken suyu tahliye etti. Diğer yandan işçiler de rögar kapaklarını açarak tahliye işini hızlandırdı. İşlerine giden bazı yayalar su birikintisinin kenarından, yüksek kısımlardan giderek yollarına devam etmeye çalıştı. Görüntü almaya çalışan basın mensupları da yarı beline kadar su içinde kalmalarına rağmen çalışmalarına devam etti.


iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 10:43:48
Güncelleme :7 Haziran 2007 Perşembe 18:39:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?