1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Yangın değil panik öldürdü

Bayrampaşa'da gece saat 03.00 sıralarında, havalandırma boşluğunda çıkan küçük bir yangın faciaya neden oldu. Paniğe kapılan bir vatandaş, binanın 5. katından atlarken, dumandan etkilenen çok sayıda vatandaş ise ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Bazı vatandaşlar ise yaşadığı paniğin etkisi ile gözyaşlarını tutamadı. 

Murat Mahallesi Çayır Sokak içerisinde bulunan 5 katlı bir binanın havalandırma boşluğunda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Olay vatandaşlar tarafından itfaiyeye bildirilirken, ekiplerin olay yerine ulaşmasından önce paniğe kapılan Ramazan Balta (40) isimli bir şahıs, 5. kattan aşağı atladı. Ramazan Balta olay yerinde hayatını kaybederken, aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda vatandaş dumandan etkilendi. 

Yangına Bayrampaşa itfaiye ekipleri kısa sürede müdahale ederek, apartmanda kalan vatandaşları tahliye etti. Dumandan etkilenen vatandaşlara sağlık ekipleri tarafından tıbbi müdahalede bulunuldu. Bazı vatandaşlar sinir krizi geçirerek, gözyaşlarını tutamadı. Dumandan etkilenen vatandaşlar hastaneye kaldırılırken, polis de olay yerine güvenlik çemberi oluşturdu. Ramazan Balta'nın cesedi yapılan incelemelerden sonra Adli Tıp morguna kaldırıldı. 

Bir görgü tanığı, yangının ardından Ramazan Balta'nın binadan atladığını söyledi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2007 Çarşamba 09:25:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?