2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Yaz spor okulları 29 Haziran'da açılacak

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün Yaz Spor Okulları, 29 Haziran'da düzenlenecek törenle açılacak.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, Olimpiyat Evi'nde Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, İl Spor Merkezleri adı altında 29 tesiste ve 26 branşta gerçekleştirilecek Yaz Spor Okulları hakkında bilgi verdi.
Türk gençliğine en güzel şartlarda spor yaptırmak ve sporun daha geniş kitlelere yayılmasını sağlamak amacıyla Yaz Spor Okulları 2007 organizasyonunu başlatmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Taşpınar, "Yaz Spor Okulları'nı 29 Haziran Cuma günü Burhan Felek Spor Kompleksi'nde görrkemli bir törenle açacağız. İstanbul genelinde 30 bine yakın çocuğumuza ve gencimize yaz boyunca hizmet veren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, binlerce çocuğun sporla tanışmasını sağlarken, içlerinde kabiliyetli olanları da branşlarına göre değerlendirerek Türk sporuna kazandırıyor. Özellikle ilköğretim çağındaki çocuklarımızın tatile girdiği yaz aylarında serbest zamanlarını, uzman antrenörler nezaretinde düzenli ve iyi şekilde değerlendirmeleri için mükemmel bir imkan olan İl Spor Merkezleri, aynı anda binlerce çocuğumuza hizmet verecek şekilde planlandı. Klasik branşlarımızın yanı sıra beyzbol, softbol, mini golf, kickboks ve çim hokeyi gibi bir çok dala da ağırlık verildi" dedi.

Ailelerin, çocuklarını spora yönlendirmede daha duyarlı olmaları gerektiğini ifade eden Tamer Taşpınar, "İl Spor Merkezleri'nin, çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve Türk toplumuna sağlıklı nesiller yetiştirmek için büyük bir görevi yerine getirdiğine inanıyorum" diye konuştu.

Taşpınar, 6-18 yaş gruplarındaki okuyan, okul dışı çalışan ve çalışmayan çocuklara yönelik İl Spor Merkezleri'ne kayıt yaptırmak için tesislerden verilen Sporcu Tanıtım Formu'nun, veliler tarafından doldurularak, iki adet fotoğrafla birlikte İl Spor Merkezleri'nin bağlı bulunduğu ilçe müdürlüklerine müracaat edileceğini bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2007 Perşembe 13:15:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?