30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Yıldız'da 10 yıl sonra içki

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Sekreterliği Milli Saraylar Daire Başkanlığı’nın Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’ne (TURSAB) devrettiği Yıldız Porselen Fabrikası Restoranı önceki gün düzenlenen törenle açıldı.

İstanbul Yıldız Parkı içinde bulunan Beltur’un işlettiği restoranlarda yaklaşık 10 yıldır içki servisi yapılmazken, Yıldız Restoran’da içki servisi de yapılacak.
Restoranın açılış törenine TBMM Başkanı Köksal Toptan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve çok sayıda davetli katıldı.

‘Türkiye’yi tanıtacak’
Yıldız Parkı içinde yer alan boğaza nazır restoranın açılışında konuşan TBMM Başkanı Toptan, restoranın TURSAB’a devrinden ciddi bir kira elde ettiklerini ancak, alınan paradan ziyade mekânın Türkiye’nin tanıtılmasına da fayda sağlayacağını söyledi.

Yıldız Porselen Fabrikası Satış Reyonu ile yan yana olan restorana gelen yabancı turistlere Türk kültürünü yansıtan porselenlerden satılacağını, bu yolla da Türk kültürünün tanıtılmış olacağını ifade eden Meclis Başkanı Toptan, mekânın Türkiye için faydalı olmasını diledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da, Yıldız Porselen Fabrikası’nın da içinde bulunduğu Yıldız Sarayı’nın, çok farklı kurum ve kuruluşların egemen olduğu karmaşık bir yönetim yapısına sahip olduğunu söyledi.

Günay, “O yapıyı ortadan kaldırmak için bir master planı yapmamız ve İstanbul’un en güzel alanını kültür turizminin seçkin mekânlarından birisi haline getirmemiz gerekiyor. Bir süredir atıl halde bulunan ve bugün hizmete giren mekân İstanbul’un en gözde, en sevilen, en zarif alanlarından biri olacaktır” dedi.

Açılış töreninin ardından TURSAB Başkanı Ulusoy, Meclis Başkanı Toptan’a ve Kültür Bakanı Günay’a Türk kahvesi fincanı ve tepsisi hediye etti.
 

Milliyet
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 18:03:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?