1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Yürek burkan balık dağıtımı

Balık fiyatlarının yüksek olmasını protesto etmek için 14 ton balık dağıtımın yapıldığı Beykoz'da, dağıtıma yetişemeyen bazı vatandaşlar ezilerek parçalanmış balıkları toplayarak evine götürdü.
Beykoz'da Mustafa Kokoş isimli bir balıkçı esnafı, denizlerde balığın bol olmasına rağmen marketlerde satılan balık fiyatlarının yüksek olması nedeniyle 14 ton balık dağıttı. Belediye binası önünde dağıtım yapan ve Poyrazköy'de balık depolama işiyle uğraşan Mustafa Kokoş, "Son dönemlerde denizden bol miktarda balık çıkmasına rağmen balık fiyatlarının ucuz olması gerekirdi. Marketlerde yüksek fiyatlarda balık satılıyor. Bu nedenle vatandaş balık alamıyor. Normal şartlarda fiyatların çok düşük olması
lazım. Fakat çok yüksek rakamlarda satış yapılıyor. Bu da insanlarımız balık yemesini engelliyor. Fiyatlar ucuzlarsa ülkemizde balık tüketimi daha da artabilir. Ücretsiz olarak 14 ton balık dağıttık" diye konuştu.
Vatandaşlar ise dağıtımdan çok memnun olduklarını, ekonomik zorluklar nedeniyle evlerine çoğu zaman balık alamadıklarını söyledi. Balık dolu poşetleri alan vatandaşlar mutlu bir şekilde evine dönerken, geç kalanlar ise buruk bir şekilde ezilen ve parçalanmış balıkları toplamak zorunda kaldı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2007 Perşembe 03:47:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?