1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Zekeriyaköy'de köfteli katliam

Aşılanıp, kısırlaştırıldıkları kulaklarındaki küpelerden belli olan sokak köpekleri zehirli köftelerle katledildi. İstanbul Zekeriyaköy'deki katliam için başvurdukları hiçbir kurumdan yanıt alamayan hayvanseverler, "Kullandıkları köfteler hayvanlara günlerce can çekiştirmiş" dediler.

SARIYER Zekeriyaköy’de son günlerde, hayvanseverlerin aşılayıp kısırlaştırdığı sokak köpekleri, yol kenarında zehirlenmiş olarak bulundu. Hayvanseverler, öldürülen köpeklerin yanlarında zehirli köfte bulduklarını belirtti. Zekeriyaköy Çevre Gönüllüleri Derneği'nin öğretmen, ressam, emlakçı ve ev kadınlarından oluşan 60 üyesi sokak ve yol kenarlarında 20’den fazla köpek ölüsüyle karşılaştı. Muhtarlıklara, Sarıyer Belediyesi'ne, Sarıyer İlçe Tarım Müdürlüğü'ne ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne yaptıkları başvurularına yanıt alamadıklarını belirten dernek üyelerinden Yasemin Pakkan, "Hepsinin kulaklarında aşılı ve kısırlaştırıldığına dair küpe vardı. Bu köftelerin kim ya da kimler tarafından yapıldığını bilmiyoruz. Bildiğimiz bir şey var ki, bu zehirli köftelerin hayvanı bir ya da birkaç gün boyunca çok acı vererek öldürdüğüdür. Bu olayı neden yaptıklarını anlamıyoruz" dedi. Dernek üyelerinden Günay Sümer de, "Hazırlanan köftelerden sadece köpekler değil, kuşlar ve kediler, hatta bitkiler etkilenmekte. Sadece köftelerden değil, gelişi güzel olarak gömülen itlaf edilmiş hayvanlardan da maalesef bu bölgede yetiştirilen gıdalar etkilenecektir. Yani bir anlamda hayvanlarımızı zehirleyenler hazırladıkları o köftelerle kendilerini de zehirleyecekler" diye konuştu.

Öldürmek için emir vermedik

Çevre ilçelerden getirilerek Belgrad Ormanı’na bırakılan köpeklerin buradan yaşam alanlarına doğru indiklerini ifade eden Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün ise katliamla ilgili şunları söyledi: "Biz de bu olay nedeniyle çok üzgünüz. Ancak bugüne kadar hiç bir köpeği öldürmedik ve öldürülmesi için talimat vermedik. Bu konunun çözümü için de bir barınak kuruyoruz. Biz sahipli ve sahipsiz tüm hayvanların aşılanması için dönem dönem muhtarlıklar önünde ekipler oluşturuyoruz."

Sokakta köpek kalmadı

Günay Sümer, Yıldız Kasapoğlu, Yasemin Pakkan ve Hadiye Aldıkaçtı ile diğer dernek üyesi hayvanseverler her sabah Maslak ile Kilyos arasında kendilerini bekleyen sokak köpeklerini beslediklerini anlattı. Yasemin Pakkan, "Eskiden Uskumruköy'den çıkar Maslak'a kadar beni bekleyen yaklaşık 20 köpeği beslerdim. Şimdi köpek kalmadı. Ancak 2 köpek besleyebiliyorum" dedi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Mart 2007 Pazar 10:23:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?