1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Zeytinburnu'nda 5 katlı bina çöktü

Zeytinburnu'nda 5 katlı bir bina çöktü

Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesinde 15 daireli 5 katlı bina çöktü. Çöken binanın enkazından şu ana kadar 1'i çocuk 5 kişi yaralı olarak kurtarıldı. 

Emniyet güçleri, çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. 

Çöken binan çevresinde bulunan binalar da güvenlik nedeniyle boşaltıldı.

BİR KİŞİ KURTARILAMADI

İstanbul Valisi Muammer Güler, Zeytinburnu'da çöken binanın enkazından 16 kişinin çıkarılarak hastanelere kaldırıldığını, bunlardan 1 kadının hayatını kaybettiğini bildirdi. 

Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çırpıcı Mahallesi 3. Taşocağı Sokakta bulunan 5 katlı binanın saat 00.50 sıralarında çöktüğünü kaydetti. 

8 daireli ve 27 kişinin oturduğu belirtilen binanın alt katının da kahvehane olarak kullanıldığını ifade eden Güler, binanın çökmeden önce bir sarsıntı geçirdiğini, bu sırada bazı vatandaşların dışarı çıkabildiğini bildirdi. 

Güler, ''İlk tespitlerimize göre, binadan 16 kişi çıkarılarak hastanelere kaldırıldı, bunlardan 1 bayan hayatını kaybetti. Enkaz altında canlı olup olmadığını ekipler araştırıyor'' dedi.


ENKAZDA DİNLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR 

Zeytinburnu'nda çöken 5 katlı binanın enkazında ekiplerin dinleme çalışmaları sürüyor. 

Binanın bulunduğu Çırpıcı Mahallesi 3. Taşocağı Sokakta tam bir sessizlik sağlanırken, itfaiye, sivil savunma ve özel kurtarma ekipleri, özel dinleme cihazlarıyla enkazda canlı olup olmadığını belirlemeye çalışıyor. 

Işıklandırma altında yapılan çalışmalara, eğitilmiş kurtarma köpekleri de katılıyor. 

Çöken binanın bitişiğindeki 5 katlı bina da tedbir amaçlı olarak tahliye edildi. 

Enkazın bulunduğu sokak ile civarındaki sokaklar araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Gazeteciler dahil herkes olay yerinden yaklaşık 200 metre uzağa alındı. 

Bu arada, 1 kişinin hayatını kaybettiği olayda, enkazdan çıkarılan 2 kişinin İstanbul Eğitim ve Araştırma, 4 kişinin Haseki Eğitim ve Araştırma, 6 kişinin İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ve 3 kişinin de Bakırköy Devlet Hastanelerinde tedavi altında olduğu öğrenildi.
aa
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2007 Çarşamba 02:30:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?