2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Zeytinburnu'nda kaçak operasyonu

Zeytinburnu'nda yasa dışı yollarla Türkiye'ye gelerek Avrupa ülkelerine gitmek istedikleri öne sürülen Afganistan uyruklu yaklaşık 50 kişi gözaltına alındı.

Bir ihbarı değerlendirerek ilçenin sahil kesimine giden Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, açık alandaki ağaçların altına serdikleri kilim ve yatakların üzerinde bekleyen çok sayıda yabancı uyruklu kişiyle karşılaştı.

Polisi görünce kaçmaya çalışan ve yasa dışı yollarla İstanbul'a geldikleri anlaşılan şüphelilerden bazıları, kısa süren bir kovalamaca sonucu yakalandı. Daha sonra bu kişilerle birlikte hareket ettikleri belirlenen ve çevrede bekleyen diğer kişiler de polislerce bir araya toplandı.

Kadın ile çocukların da aralarında bulunduğu Afganistan uyruklu yaklaşık 50 kaçak, daha sonra polis minibüslerine bindirilerek Şehit Bülent Üstün Polis Merkezine götürüldü.

Kaçaklardan Türkçe bilen bazıları, basın mensuplarının soruları üzerine 5 günlük bir yolculuk sonunda yürüyerek Afganistan'dan İran'a girdiklerini, buradan da Türkiye geçip Van'a ulaştıklarını söylediler.Kaçaklar, Van'da para karşılığı anlaştıkları bir kişinin kendilerini kamyonla Balıkesir'in Ayvalık ilçesine götürdüğünü, buradan deniz yoluyla Yunanistan'a geçmeye çalıştıklarını, ancak Yunanlı yetkililere yakalanınca geri dönmek zorunda kaldıklarını ve kendi imkanlarıyla İstanbul'a geldiklerini anlattılar.

Kaçakların, polisteki işlemlerinin ardından sınır dışı edilecekleri belirtildi.

A.A.
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2007 Salı 16:25:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?