1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Zincirleme kaza: 1 ölü, 1 yaralı

Kurtköy mevkiinde, yoğun sis nedeniyle zincirleme kaza meydana geldi. Olayda 30 araç birbirine girdi. Önlerinde yaşanan kazaya bakmak için araçtan aşağıya inen 2 kız kardeş, sis nedeni ile kendilerini fark edemeyen TIR'ın altında kaldı. Kız kardeşlerden biri olay yerinde hayatını kaybederken, diğeri ise ağır yaralandı. 

Edinilen bilgiye göre olay 01.00 sırlarında TEM Otoyolu Kurtköy mevkiinde meydana geldi. 

Gece saatlerinde bastıran ve görüş mesafesini neredeyse sıfıra indiren sis nedeni ile yaşanan kaza şöyle gelişti; İstanbul istikametine seyir halinde olan Mustafa Dalma'nın kullandığı 34 DKE 29 plakalı aracın hemen önünde maddi hasarlı bir kaza meydana geldi. Bu sırada araç içinde bulunan Dalma, kazaya bakmak için aşağıya indi. Kaza sonrasında araç içinde bulunan Gülcan Taşkın ve Gülsüm Delioğlu isimli kardeşler de araçtan inerek otobana çıktı. Bu arada aynı istikamette seyreden 34 KJG 28 plakalı TIR'ın sürücüsü Mustafa Serin, yoğun sis nedeniyle otoban üzerindeki kız kardeşleri fark edemedi. 2 kardeş hızla ilerleyen TIR'ın altında kaldı. Görüş mesafesini 1 metreden aza düşüren sis nedeni ile önlerindeki kazayı göremeyen diğer sürücüler de birbirlerine çarptı. Meydana gelen olayda yaklaşık 30 araç birbirine girdi. 

Kaza sonrasında TIR'ın altında kalan Gülcan Taşkın ambulansla Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kardeşi Gülsüm Delioğlu ise kazayı ağır yaralı olarak atlattı. Aynı hastanede tedavi altına alınan Delioğlu'nun hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi. Bu arada kardeşlerin havayolu ile Trabzon'dan Sabiha Gökçen Havaalanı'na indiği, komşuları olan Mustafa Dalma'nın ise kendilerini almak için havaalanına geldiği öğrenildi. Kazayı haber alan yakınları hastanede sinir krizi geçirirken, iki kız kardeşin annesi ağıtlar yakarak ağladı. Olayı anlatan Mustafa Dalma, önlerinde meydana gelen maddi hasarlı kaza için durduklarını ancak araçtan inen kız kardeşlere, bir TIR'ın çarptığını söyledi. TIR sürücüsü Mustafa Serin, polis tarafından ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı. Onlarca aracın karıştığı kaza sonrasında bir süre trafiğe kapanan yol, araçların çekilmesinin ardından yeniden trafiğe açıldı. 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2007 Cumartesi 09:27:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
taqcettin kaya engin gölbaşı IP: 85.103.187.xxx Tarih : 24.11.2007 21:55:24

ölen ve yaralanan kardeşlerimizi tanıyoruz müşterimizdi allah ölenin eşine çocuğuna sabırlar versin yaralıyada acil şifalar dileriz