1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Güzel tenisçiler sarayda

Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2007 uluslararası bayanlar tenis turnuvasının açılışı nedeniyle Topkapı Sarayı'nda bir gece düzenlendi. 


Topkapı Sarayı'nın bahçesinde gerçekleştirilen açılış törenine, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Bakanlar Kurulu toplantısına katıldığı için geç geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Azmi Kumova ile Rus tenisçiler Maria Sharapova ile Elena Dementieva birlikte bir basın toplantısı düzenledi. 

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye'nin son yıllarda uluslararası büyük organizasyonlara ev sahipliği yaptığını ve bu organizasyonların ülke tanıtımına büyük katkı sağladığını belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, turnuvadaki tüm tenisçilere başarılar diledi.

 
Dünyaca ünlü Rus tenisçi Maria Sharapova konuşmasını yağmur altında yaparken, Türkiye'de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. İyi bir turnuva olacağına inandığını kaydeden Sharapova, "Şu anda yağan yağmur, umarım turnuva sırasında devam etmez. Ben bir akademide yetiştim. Bu seviyeye gelmek çok kolay değil. Bir tenisçi, çok büyük emekler ve paralarla yetişiyor. Türkiye'de de genç tenisçiler için oluşturulan fona katkıda bulunulmalı. Böylece, buradan da Grand Slam kazanabilecek tenisçiler
yetişsin" dedi. 

Rus tenisçi Elena Dementieva ise İstanbul'a 10 yıl aradan sonra yeniden geldiğini ifade ederek, "İstanbul'da yıllar sonra tekrar bulunduğum için çok mutluyum. İyi bir havada iyi bir turnuva geçirmeyi diliyorum" diye konuştu.
ABD'li ünlü tenisçi Venus Williams, Kapalıçarşı'da alışverişi uzadığı için toplantıya geç katıldı. Maria Sharapova, Venus Williams ve Elena Dementieva ve diğer seri başı tenisçiler, Topkapı Sarayı'nın Harem Dairesi'ni gezdiler. Ünlü tenisçiler, burada sultanların giydiği kıyafetlerle fotoğraf çektirdi. 

Açılış gecesine geç katılan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Rus tenisçi Elena Dementieva ile birlikte turnuvanın özel ödülü olan tamamı altın ve pırlantalarla süslü "Türk'ün raketi" ismi verilen raketin prototipinin yanında basın mensuplarına poz verdi. Bakan Koç, Dementieva'ya gümüşten yapılmış bir ayna hediye etti. Bakan Koç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, tenisin çok güzel bir spor olduğunu ve Anadolu'nun her tarafına yayılması gerektiğini belirterek, "2007'de turizm sezonunun tanıtım
kampanyası içinde tüm spor faaliyetlerine katkıda bulunuyoruz. Buna verdiğimiz önemden dolayı buradayız'' dedi.
Gece, bale sanatçısı Tan Sağtürk ve ekibinin dans gösterisiyle sona erdi.
iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 01:36:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?