1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Hız tutkusu ölüm getirdi

Beşiktaş'ta aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak elektrik direğine çarpan otomobildeki 2 genç öldü, 2 kişi ise ağır yaralandı. 

Kurtarma çalışması sırasında bilinçsiz vatandaşların müdahale etmesiyle ortaya traji-komik görüntülerin yaşanmasına neden oldu.
Edinilen bilgilere göre kaza saat 01.30 sıralarında Levent Büyükdere Caddesi'nde meydana geldi. 34 DJM 94 plakalı Alfa Romeo marka aracıyla Beşiktaş'tan Sarıyer istikametine giden Semih Karaaslan, Gültepe ışıklar mevkiine geldiği sırada aşırı hız nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybetti. Savrulan araç yol kenarındaki aydınlatma direğine çarptı. Kazada araçta bulunan 4 genç, ikiye katlanan ve hurda yığını haline dönen otomobilde sıkıştı. Yaralıları kurtarmak için olay yerine itfaiyenin kurtarma ekipleri geldi. 

İtfaiye ekipleri kurtarma çalışmalarına başlarken, aracın arka camından sarkan yaralı Cevat Erdem Derinde'yi vatandaşlar tutarak düşmesini engellemeye çalıştı. Kurtarma ekipleri aracı keserek içerideki gençlere ulaşmaya çalışırken, Derinde acılar içinde "Dayanamıyorum artık, biri belimin altına gelsin, tutsun beni" diyerek yardım istedi. İtfaiye ekipleri, önce sol arka kapıyı keserek sıkışan gençleri kurtarmaya çalıştı, ancak buradan ulaşmak mümkün olmadı. Daha sonra aracın tavanı kesilmeye başlandı. Bu sırada aracın üstüne çıkan bilinçsiz bir vatandaş kurtarma çalışmalarına engel oldu. İtfaiye ekiplerine tepki gösteren vatandaş, "Makası bana verin, bu taraf daha önemli" dedi. Aracın üzerinde sıçrayan vatandaş, sıkışık haldeki gençler için tehlike oluşturdu. Çalışmalara engel olan vatandaş, kendisini olay yerinden uzaklaştırmaya çalışan polislerle de tartıştı. Olay yerinde toplanan kalabalık da kurtarma ekiplerinin çalışmasını zorlaştırdı.
Kurtarma çalışmaları yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü. Daha sonra tavanı kesilen araçtan çıkarılan Dora Durak, Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırıldı. Ardından ayakları sıkıştığı yerden kurtarılan Cevat Erdem Derinde, ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.
İtfaiye ekipleri, diğer gençlere ancak araç üzerine devrilen elektrik direğini kaldırarak ulaşabildi. Yapılan kontrolde sürücü Semih Karaaslan'ın öldüğü anlaşıldı. Hayat belirtisi veren Serbay Yıldız ise araçtan çıkarılıp ambulansla hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Sürücü Semih Karaaslan'ın ceseti morga kaldırıldı.
Kaza nedeniyle aksayan trafik, aracın olay yerinden kaldırılmasının ardından normale döndü.
İha
Yayın Tarihi : 31 Mart 2007 Cumartesi 08:25:32
Güncelleme :31 Mart 2007 Cumartesi 08:29:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?