27
Mayıs
2024
Pazertesi
ADALAR - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

1500 Batmanlı öğrenci geliyor

Batman Valiliği tarafından düzenlenen "Petrol kentinden kültür başkenti İstanbul'a 1500 öğrenci gönderiyoruz" projesi kapsamında 750 öğrenci 50 öğretmen nezaretinde Bugün Batman'dan İstanbul'a uçtu.

Batman'ın kenar semtlerindeki okullarda okuyan, maddi durumu elverişsiz olan ve daha önce il dışına çıkmamış öğrencilerden oluşan 750 kişilik grup bu sabah 50 öğretmen nezaretinde Batman'dan İstanbul'a uçtu. Sabahın erken saatlerinde Batman Hava Terminali'nde toplanan öğrencilerin hayli heyecanlı oldukları gözlenirken uçağa ilk kez binecek öğrencileri büyük bir sevinç sardı. Ticaret Lisesi öğrencilerinden Gülseren Demirhan, "Hayatımda ilk kez uçağa biniyorum. Bu projenin hayata geçirilmesinden dolayı Sayın Valimize teşekkür ediyoruz. İlk defa İstanbul'u göreceğim. Heyecanlıyım. Bu heyecanı kardeşlerim ve arkadaşlarımın da yaşamasın isterim" dedi.

Saime Yaymahan adlı öğrenci ise, "İstanbul'u çok merak ediyorum. Özellikle insanlarımızın neden İstanbul'a göç ettiğini görmek ve taşı toprağı altın denilen yeri görmek heyecanını yaşıyorum" şeklinde heyecanını dile getirirken Ayşe Ekinci isimli öğrenci de, "Daha önce uçağa binme fırsatım hiç olmadı. Zaten maddi durumumuz da buna yetmiyor. Vali Beye çok teşekkür ediyorum böyle bir etkinlik düzenledikleri için. Buraya kadar geldiysem daha da ileriye gidebileceğimi düşünüyorum" diye konuştu.

Vali yardımcısı Yasemin Çetinkaya, bu yönde 3 yıldır çalışma yaptıklarını belirterek, "Birinci dönemi bitiren öğrencilere birinci yarıyıl armağanı olarak başta Sayın Valimiz ve İstanbul Valisi ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü'ne birlikte organize etmiş olduğu bu geziye götürerek onların yorgunluğunu bir nebze de olsa almak istedik. Gezi iki aşamadan oluşuyor. Birincisi bu hafta gerçekleşecek. Bugün üç uçak yarın da iki uçakta toplam 750 öğrenci ve 50 öğretmen başlarında, 800 yolcumuz İstanbul'a
ulaşacak. Bunlar Pazartesi'den Cumartesi'ye kadar toplam 5 günlük programa katılacaklar. Önümüzdeki Cumartesi ve Pazar günleri bu öğrencilerimiz dönecek ikinci grubun öğrencileri aynı uçaklarla İstanbul'a gidecek. Toplamda iki gurupta bin 500 öğrenci ve 100 öğretmen ve Milli Eğitim görevlisi yer alacak" diye konuştu.
Öğrencilerin İstanbul'da 15 ayrı ilçede konaklayacağın belirten Vali yardımcısı Çetinkaya öğrencilerin ilçelerdeki yatılı okulların pansiyonlarında kalacaklarını söyledi. Çetinkaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her ilçe 50 kişilik öğrenci grubunu ağırlayacak ve bu ilçelerde öğrencilerimiz aynı gezi programı dahilinde gezdirilecekler. İstanbul'da yıllardır benim bile görmediğim müzeler, boğaz turu, adalar gibi tarihi ve turistik yerleri görme şansları olacak. Bu projedeki amacımız devletin verdiği imkan sayesinde öğrencilerimiz İstanbul'u görecek ve hem de öğrencilerin başarıları ödüllendirilmiş olacak."

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2009 Cumartesi 13:00:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?