17
Mayıs
2024
Cuma
ADALAR - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Adalar da ANAP yine favori

ANAP'lı Başkan Coşkun Özden'in güçlü olduğu ilçede AKP, eski ANAP'lı Başkan Can Esen'i aday gösterdi. Adada yeni başkanı kararsız CHP'lilerin oyu belirleyecek.

20 YILDIR ANAP'lı belediye başkanlarının yönettiği ilçedeki yarış, yine şimdiki ANAP'lı Belediye Başkanı Coşkun Özden ve eski ANAP'lı olan AKP adayı Can Esen arasında geçecek. Adayları Demir Görgün'e dışarıdan getirilmiş olması nedeniyle mesafeli bakan kararsız CHP'lilerin oyları seçimin kaderinde etkin rol oynayacak.

Oyların en az yüzde 80'i benim

BEŞ yıllık Adalar Belediye Başkanlığı geçmişiyle yeni dönemde de aday olan Coşkun Özden kendinden emin. Oyların en az yüzde 80'ini alacağını belirten Özden, "Adalar'a doğalgaz gelecek, çalışmalar tamam. Hastaları İstanbul yakasına süratle götürecek hızlı ambulans getirdik, SSK dispanseri açtırdık. Çöplükler kapatılıyor" dedi.

İktidarın gücüyle yeni hizmetler farklı olacak

DAHA önceki dönemde ANAP'tan belediye başkanlığı yapan Can Esen, yeni döneme için iddialı: "Merkezde yaptığımız çocuk bahçelerini bile bakımsızlıktan çürümeye terk ettiler. Granit yolların üzerine asfalt döktüler. Yapılmayan işlere para olmaması neden gösteriliyor. İktidar partisinin belediye başkanı olarak iktidarın gücü arkamda olacak."

Adaları turizm ve sanat merkezi yapacağım

CHP'NİN dışarıdan aday gösterdiği Demir Görgün, dışarıdan olması nedeniyle halk tarafından dışlanacağı görüşünü kabul etmiyor. Sanatçı geçmişinin Adalar'ın turizm ve sanat merkezi olması için bir şans olduğu belirten Görgün, "10 yıldır buralara verilmeyen hizmeti getireceğim" diye konuşuyor.

 İlk hedefim sağlık ve doğal gaz sorunu

"SİZLERİ yarıyolda bırakmayacak kadar dürüst, gözlerinizin içine bakacak kadar cesaretli" sloganıyla yola çıkan Dündar Tıraş, çözecekleri ilk sorunun sağlık hizmetleri ve doğalgaz sorunuyla ilgili olduğunu söyledi. İktidar rüzgarıyla aday olan Can Esen'in hiç şansı olmadığını savunan Tıraş, seçim yarışının Coşkun Özden ile kendisi arasında geçeceğini kaydetti.

Seçmen Ne Diyor ?

Başkan yine kazanır
İsmet SERT (Emlakçı)
"Adalar farklı bir mozaiğe sahip. Kafalarımız iyice karıştı. DYP adayı tanınan bir kişi ama şansı çok fazla değil. Burada halk, AKP'yi hala Erbakan'ın devamı olarak görüyor. Coşkun Özden'in şansı çok büyük. Başkan yine seçilir ama oy farkı kafaları karışık şeçmenin ancak sandık başında atacağı oylarla belli olacak."

Hükümet destekli aday kazanamaz
Bülent SİMALI (Mali Danışman)
"Adalılar'ın sağlık, eğitim, doğalgaz ve ulaşım gibi sorunları var. Türkiye genelinde AKP adaylarının kazanması hayal olmayabilir ama burası farklı. Hükümet destekli bir adayın şansı az. Başkanın öne çıkacağını düşünüyorum."

Yeni dispanser kurulmalı
Gıyasettin KILIÇ (Faytoncu)
Doğalğaz ve sağlık önemli. Coşkun Özden döneminde SSK dispanserinin kurulması bizi çok sevindirdi. Yenileri kurulmalı. Etrafı denizlerle kaplı Adalar'da bir balık çiftliği kurulmalı ve balık maliyetleri ucuzlatılmalı.

İstanbul'un yazlık ilçesi

* Bizanslılar döneminde prens ve prenseslerin sürgün yeri olması nedeniyle Prenses Adaları olarak da anılan Adalar İlçesi 8 adadan oluşuyor.

* İstanbul'a şehir hatları vapuru ile bir saat uzaklıkta bulunan Adalar, motorlu taşıtlardan arındırılmış sokaklarıyla sakin bir yaşam sürmek isteyenlerin tercihi.

* İlk zamanlar İstanbullular'ın soluk alabileceği bir yer olarak önem kazanan ve daha çok dinlenme yeri olarak ün yapan ilçenin 17 bin olan nüfusu yaz aylarında 100 bini geçiyor. İlçenin 9 bin seçmeni bulunuyor.

* Bu nedenle İller Bankası'ndan aldığı katılım payı ve hizmet verdiği kitle arasında büyük uçurumların yaşandığı Adalar'da nüfusa göre verilen gelir, belediye başkanlarının en büyük sorunlardan.

SABAH GAZETESİ
Yayın Tarihi : 14 Mart 2004 Pazar 17:42:27
Güncelleme :11 Haziran 2005 Cumartesi 21:53:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?