22
Mayıs
2024
Çarşamba
ADALAR - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Adalar'a yatırım

Adalar'da Şantiye Görüntüsü Bitiyor...


Adalar Belediyesi`nin gayretli çalışmaları sonucu İstanbul'un tarihi Prens Adaları şantiye görünümünden çıkttı çıkıyor...

Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden, yatırımları anlattı: “Adada 1.5-2 yıl sürecek ancak halkımıza sıkıntı yaratmayacak projeler bekliyor. Denizotobüslerinin önünden başlayıp kumsala kadar büyük bir proje hazır... Yürüyüş parkları, sahil düzenleme, tur yolları, oyun gruplarına uygun her türlü spor yapma imkânları bu sahil şeridinin içinde... Mezbelelik ortadan kalkacak. Bir kez daha belirteyim, doğalgaz işi bitti. Ekimde veriliyor. Altını çizerek söyleyeyim, “100 Yılın Hizmetleri” diyorum ben bunlara... Hiçbir beklentim olmadan söylüyorum, benim ve bütün belediye başkan adaylarının vaadettiği şeylerdi bunlar... Doğalgaz, Maltepe iskelesi, at ahırları, altyapı... Burada gerçekten altını çizerek belirteceğim, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş`a minnet borçluyum, şükran borçluyum. Elbette Adalar adına... Ne istediysek bizden gelen bütün talepleri yerine getirdi. Daha da getireceğinden başka...”


“Büyük hizmetler zaman zaman sorunlar doğuruyor” dedi Özden: “Adalar`a 100 trilyona yakın yatırım yapıldı. Önümüzdeki sene en çok 1.5-2 yıl içerisinde biteceği hesaplanan 50-60 trilyonluk yeni bir yatırım planı sırada bekliyor.”


Motorlu araç sayısındaki artışın yarattığı rahatsızlıktan söz ettim, hak verdi: “İşleri bittiği zaman hepsi gidecektir.”
Soru sırası Büyükada`daki kıyı şeridinde bulunan lokantalara geldi. Bir süredir Koruma Kurulu`nun kıyı şeridinde yeni bir düzenlemeye kararlı olduğu söyleniyor. Başkan Özden, şu açıklamayı yaptı: “Yanlış haberler ve yorumlar oluyor. Büyükşehir`in çizdiği projede bu sahil düzenlemesi yer alıyor. Lokantaların kaldırımları genişletilecek, deniz kıyısı yola ayrılacak. Lokantaların çağdaş görünüme kavuşması esas alınıyor. Bu konuda yetki Büyükşehir`de... Ancak şu tarihte başlayacak şeklinde bir açıklama yok.”


Özden`le konuşmamız çok uzun sürdü. Bu röportajın tamamını Adalı dergisinin bu ayki sayısında bulacaksınız. Adalarımız gerçekten bakıma ve korunmaya muhtaç... Her zaman yazıp, söylerim: “Ana gibi yar, Ada gibi diyar olmaz.”


Ne yapılsa azdır ve yakışır. Önce sokakları beygir dışkısı değil gül kokan tertemiz bir Ada istiyoruz...

haber34
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 13:41:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?