19
Mayıs
2024
Pazar
ADALAR - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Belediye Başkanları, Büyükada’da toplandı...

Topbaş, İstanbul’daki ilçe ve belde belediye başkanlarıyla Büyükada’daki Lido Restoran’da biraraya geldi.

Toplantıda konuşan Topbaş, AB üyeliği için müzakere tarihi alınmasının ardından Türkiye’de yeni bir dönem başladığını belirterek, bu yeni süreçte kendilerinin de yerel yönetimler olarak büyük görevler üstleneceklerini söyledi.

AB kentlerinde yaptığı görüşmelerde, hizmetlerin yüzde 60-70’inin belediyelerce yürütüldüğünü gözlemlediğini kaydeden Topbaş, ’’Artık hepimiz bir tarihe tanıklık ediyoruz. Bu, hem Avrupa için bir farklılık, hem de ülkemiz için yıllarca süren çabaların bir sonucu. Yerel yönetimler olarak biz de bu süreçte üstümüze düşeni yerine getireceğiz’’ diye konuştu.

’’Çok Farklı Bir Sürece Giriyoruz"

Topbaş, İstanbul gibi büyük bir kentte yapacaklarının Anadolu’ya yansımaları olacağına inandıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

’’Bunun için önümüzdeki dönemde artık planlı ve kurallı bir kent olmak zorundayız. Yeni bir dönem, yeni bir süreç başlıyor. Çarpık kentleşmeye son vereceğiz. Şeffaf ve katılımcı bir yönetim oluşturacağız. Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapacağız. Artık gerçekten çok farklı bir sürece giriyoruz. Bunun sonucunu da hep birlikte göreceğiz. Brüksel’de herkes bu önemli konuda Hükümetin çabasına tek vücut destek verdi ve bu destek bundan sonra da devam edecek.’’



İstanbul’u yaşanabilir bir kent haline getirmek için parti ayrımı yapmaksızın tüm belediyelerle işbirliği halinde çalışacaklarını belirten Topbaş, bu çerçevede kentsel dönüşümü başlattıklarını ve bu tür toplantıları bundan sonra daha sık yapacaklarını bildirdi.

’’Artık fen ve imar alanları dışında çalışmalar da yapacağız. Performans ölçümü yaparak başarımızı ölçeceğiz’’ diyen Topbaş, yapacakları ilk çalışmanın da bir eğitim seferberliği başlatarak, kentteki okur-yazar düzeyini yüzde 100’e çıkarmak olduğunu söyledi.

Topbaş, AB uyum çalışmalarını kontrol edecek bir komisyon oluşturacaklarını kaydederek, ’’Bu kenti parlayan bir yıldız olarak gökyüzüne çıkaracağız’’ dedi.

Toplantıya, Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden ve Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün de aralarında bulunduğu ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2004 Pazar 08:39:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?