22
Mayıs
2024
Çarşamba
ADALAR - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Heybeliada yaz okulu açıldı

Üsküdar Belediyesi ve Adalar Belediyesi'nin ortaklaşa olarak Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan 29 yıllığına kiraladığı Heybeliada Değirmenburnu mevkiindeki mesire ve plajın açılışı törenle gerçekleştirildi.

Açılış törenine Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır, Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden, Üsküdar Kaymakamı S. Saffet Karahisarlı ve Adalar Kaymakamı Mevlüt Kurban katıldı. Renkli görüntülere sahne olan yaz okulunun açılışına Adalı vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Çocukların tatillerini geçirebileceği, orman ve denizin birarada olduğu alanda aynı zamanda birçok sosyal aktivite de gerçekleştirilecek. Aynı zamanda Adalar halkı başta olmak üzere tüm İstanbullular'a ücretsiz olarak mesire yeri ve plaj alanı da açık olacak.

Açılış sırasında bir konuşma yapan Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden, bu bölgenin yıllardır paralı olarak işletildiğini söyleyerek, Üsküdar Belediyesi'nin gayretleriyle bu alanı ücretsiz olarak tüm İstanbul halkına açtıklarını kaydetti. Özden, bunun tamamen bir hizmet yarışı ve anlayışı içinde yapıldığını ve başta Heybeliada sakinleri olmak üzere tüm halkın isteğinin gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır da, "Bu alanı topluma kazandırırken tamamen ücretsiz bir şekilde halka açtık ve hizmetlerine sunduk. Belediye olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu yıl ilk olarak gerçekleştirdiğimiz ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik yaz okulu projesi de tüm yıl çalışıp, okulunu başarıyla tamamlayan Üsküdarlı ve Adalı öğrenciler için belediyemizin onlara sağladığı bir hediyedir. Bu sayede birçok öğrencimiz burada yeni arkadaşlar edindi, başta masa tenisi, yüzme, halkoyunları, basketbol gibi çeşitli aktivitelere katıldılar, temiz havanın ve denizin doyasıya tadını çıkarıyorlar. Her öğrencinin günlük tüm giderleri de belediye tarafından karşılanıyor. Bu proje sadece belediyelerimizin değil, aynı zamanda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalarla hayata geçirildi" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2005 Perşembe 14:52:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?