18
Mayıs
2024
Cumartesi
ADALAR - ADALAR - İSTANBUL

Seçimle alamadılar böyle alıyorlar

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, AK Parti’yi seçimle alamadığı belediyeleri, gülünç ve akıldışı operasyonlarla almaya çalışmakla suçladı, “Bir yandan belediyelerimizi iş yapamaz hale getirmeye çalışırken, diğer yandan da kamuoyunda CHP’li belediyeleri itibarsızlaştırmaya çalışıyor” dedi.

İÇİŞLERİ Bakanlığı’nca mobbing iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan ve pazar günü belediyeye yapılan baskınla sıkıntılı günler yaşayan CHP’li Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu’na partisinden destek geldi.

Yaşananlardan Ak Parti hükümetini sorumlu tutan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Ak Parti’yi seçimle alamadığı belediyeleri, gülünç ve akıldışı operasyonlarla almaya çalışmakla suçladı. Salıcı, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada özetle şunları söyledi:

“AKP iktidarı, bir yandan belediyelerimizi iş yapamaz hale getirmeye çalışırken, diğer yandan da kamuoyunda CHP’li belediyeleri itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Bir türlü ele geçiremediği İzmir’de, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na 397 yıla varan hapis istemiyle soruşturmalar açılması da bu niyetin açık bir göstergesi. İsimsiz ihbarlarla, kaynağı belirsiz şikâyetlerle ve elektronik postalarla İstanbul’da Maltepe, Silivri, Sarıyer, Avcılar, Büyükçekmece, ardından bir kez daha Maltepe Belediyesi’ne ve son olarak Adalar Belediyesi’ne yapılan bu baskınlar, CHP’li belediyelere tahammülsüzlüğünün de karnesidir. Adalar Belediyesi’nde 2010’dan bu yana 38 ayrı konuda 13 kez İçişleri Bakanlığı müfettişleri araştırma ve ön inceleme yaptı. 22 ayrı konuda da 20 kez İstanbul Valiliği araştırma yaptı. 24 konuda ‘Soruşturmaya gerek yok’ kararı çıktı. 58 konunun yalnızca 3’ünün soruşturulmasına karar verildi. Belediye Başkanı 2 konuda hemen aklandı, 1 tanesinin soruşturması devam ediyor. AKP iktidarı eğer yolsuzluk arıyorsa, usulsüzlük arıyorsa, CHP’li belediyelere değil yolsuzluk iddiaları ayyuka çıktığı halde kapısından içeri bir kez bile İçişleri Bakanlığı müfettişi sokulmamış AKP’li belediyelere bakmalı

...
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2012 Salı 13:04:42
Güncelleme :23 Mart 2012 Cuma 18:00:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?