24
Mayıs
2024
Cuma
AVCILAR - AVCILAR - İSTANBUL

Berhan Şimşek'ten afiş açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, Avcılar'daki "türbanı, rahibe kıyafetine benzeten" afişlerle ilgili olarak suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. "Bu bir provokasyondur" diyen Şimşek, "Belediye başkanı kendine göre afiş yaptırır, kendine göre bir söylem geliştirirse bu parti dili, ortak akıl ve ortak dil olmaktan çıkar" dedi.

Afiş kriziyle ilgili olarak basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şimşek, İçişleri Bakanlığı'nın beyanının eline geçmediğini söyledi. Şimşek, "Biz bu durumda Sayın Bakan'ın ifadesine evet demek durumundayız. Benim söyleyeceğim bu olay ayın 2'sinde oldu. Bu olay olduğunda arkadaşlar bana mail attılar. Resim elime geçer geçmez ilk iş olarak basına ve kamuoyuna açıklamada bulundum. Bu bir provokasyondur. Bu billboardlar CHP İl Başkanlığı'nın, İlçe Başkanlığı'nın künyesini taşımamakta. Hatta aynı gün arkadaşlar savcılığa suç duyurusunda bulundular" dedi.

"Bizim isteğimiz bu provokasyonu kim yaptıysa ortaya çıkmasıydı" diyen Şimşek, "Aynı afiş Diyarbakır'da da ortaya çıktı. Şimdi Diyarbakır'daki afişin de kim tarafından yapıldığını bulmaya çalışıyoruz. Sayın Bakan, Genel Başkan ve benden özür dilesin. Bu iş onun işi, benim işim değil. Eğer böyle bir provokasyon yapılmışsa CHP'nin künyesini taşımayan bir pankart yayınlanmışsa ve ben de bundan müşteki olmuşsam bunu nasıl başka türlü değerlendirebilirim? Görevini yapacaksın, ben özür dileyeceğim" şeklinde konuştu.

Berhan Şimşek, CHP'nin işgüzarlık üzerine kurulu olmadığını vurgulayarak, "CHP'de siyaset kurumsal olarak yapılır. Bizim anlayışımız budur. Benim İstanbul ile ilgi yaptığım çalışmalarda broşürlerin hepsinin bir renk ve ifade dili vardır. Ortak bir kimlik taşır ve bu genel merkez tarafından onaylanmıştır. Belediye başkanı kendine göre afiş yaptırır, kendine göre bir söylem geliştirirse bu parti dili, ortak akıl ve ortak dil olmaktan çıkar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2010 Pazar 19:03:00
Güncelleme :6 Eylül 2010 Pazartesi 14:20:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?