18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAĞCILAR - BAĞCILAR - İSTANBUL

Bilgi Evleri İstanbul'u tanıyor

BİLGİ EVLERİ İSTANBUL'U TANIYOR

Bağcılar Belediyesi Bilgi Evi öğrencileri tatili de boş geçirmiyor. Pek çok müzeye ve önemli mekanlara geziler düzenleyen öğrenciler bir taraftan İstanbul'u tanırken, diğer taraftan tatili dolu dolu geçiriyor.

Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri yaz tatilini İstanbul'u tanıyarak geçiriyor. Eğitim öğretim döneminde öğrencilerin okul derslerine destek eğitimlerinin verildiği Bilgi Evleri okulların kapanmasının ardından yaz okulları olarak eğitime devam ediyor. Yaz döneminde sosyal ve kültürel içerikli gezilere katılan öğrenciler, pek çok farklı mekanı görme imkanı ediniyor. Öğrenciler şimdiye kadar, İstanbul Teknik Üniversitesi Bilim Teknik Müzesi, Panorama 1453, Topkapı Arkeoloji Müzesi'ni gezdi. Meteoroloji

İstanbul Bölge Müdürlüğü'ne de ziyarette bulunan Bilgi Evi öğrencileri burada yetkililerden, hava hareketlerinin nasıl oluştuğu, hava tahminlerinin nasıl yapıldığı ve yağmurun nasıl yağdığına ilişkin bilgiler aldı. Anadolu Ateşi'nin Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda gösterisini de izleyen Bilgi Evi öğrencileri, son olarak Bağcılar'daki tesisleri ve çalışmaları yerinde görmek için Beyaz Gezi'ye katıldı.

"Geleceğimizi çocuklarımız şekillendirecek, onun için en büyük yatırımı çocuklarımıza yapmalıyız" diyen Bağcılar Belediye Başkanı Çağırıcı, bilgi evlerinin de bu düşünceyle oluşturulduğunu söyledi. Gezilerin amacının çocukların ufuklarını açmak olduğunu belirten Çağırıcı, benzer içerikli gezilere devam edileceğini dile getirdi.

BİLGİ EVLERİ İSTANBUL'U TANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2010 Çarşamba 11:47:01
Güncelleme :30 Temmuz 2010 Cuma 15:50:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?