26
Mayıs
2024
Pazar
BAĞCILAR - BAĞCILAR - İSTANBUL

Kutlu doğum coşkusu

BAĞCILAR'DA COŞKULU KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ

Bağcılar Belediyesi ve Bağcılar Müftülüğü'nün ortaklaşa gerçekleştirdiği Kutlu Doğum etkinliği büyük coşku ile gerçekleştirildi. Binlerce kişi programı izlemek için Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nu doldurdu.

Bağcılar Belediyesi, Bağcılar Müftülüğüyle ortaklaşa Kutlu Doğum Programı düzenledi. Kutlu Doğum Haftası sebebiyle, Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda düzenlenen programa binlerce kişi katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programa Tevhid Kuran Kursu Hocası Nazım Dikici'nin Kur'an-ı Kerim okumasıyla devam etti

Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Algül'ün konferans verdiği programda, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ve Mustafa Demirci de naat ve tasavvuf musikisi konseri verdi.

Canlı konser vermeyi pek tercih etmeyen Mehmet Emin Ay özel istek üzerine geldiği Bağcılar'da meşhur eseri Taleal Bedru (Ay Doğdu Üzerimize) isimli parçasını canlı söyledi.

Konserin ardından Fenerbahçe Camii İmam Hatibi Fatih Akman, Piyale Paşa Camii İmam Hatibi İshak Danış, Başakşehir Hoca Ahmed Yesevi Camii İmam Hatibi Mustafa Giden ve Beyazıt Camii İmam Hatibi Suat Göztok Kuran-ı Kerim okudu.

Programın açış konuşmasını Bağcılar Müftüsü Mustafa Derin yaptı. En kutlu doğumun Hz. Peygamber'in doğumu olduğunu söyleyen Derin, "ondan çok şey öğrendik" dedi. Kuran okuma tavsiyesinde bulunan Derin, Kur'an anlaşılarak okunması gerektiğini de söyledi. Derin, Hz. Muhammed'in 1439'uncu doğum yıl dönümü dolayısıyla Bağcılar'da yaklaşık 2 bin 500 hatim indirildiğini de ifade etti.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da içinde bulunduğumuz yılın Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Kur'an Yılı" olarak ilan edildiğine dikkat çekerek, vesile ile hem Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hem de Bağcılar Müftülüğü tarafından yıl içinde değişik etkinlikler düzenleneceğini söyledi. "Bir İnsan'ın O'ndan öğreneceği çok şey var" diyen Çağırıcı, "Bir annenin, bir babanın, bir çocuğun, bir yaşlının, bir yöneticinin netice itibariyle kaç yaşında olursa olsun, hangi statüde bulunursa bulunsun" dedi.

Katılımcılara gül ve Kuran-ı Kerim hediye edilen Kutlu Doğum programı Bağcılar Müftüsü Mustafa Derin'in yaptığı hatim duası ile sona erdi. Programa, Bağcılar Kaymakam Vekili olarak Bayrampaşa Kaymakamı Abdülkadir Yazıcı, Esenler Müftüsü Ali Kara, Bakırköy Müftüsü Zakir Uzun, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kuş, meclis üyeleri, muhtarlar, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAĞCILAR'DA COŞKULU KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ
BAĞCILAR'DA COŞKULU KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 16:41:00
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 17:06:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?