18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAKIRKÖY - BAKIRKÖY - İSTANBUL

Apronda inanılmaz kaza!

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA KAZA: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

Atatürk Havalimanı'nda kalkış için pist başına giden uçağın kanadı, buzlanmaya karşı işlem yapan 'De-icing' aracına çarptı. Devrilen aracın altında kalan operatör hayatını kaybederken, sürücü yaralandı. Olayla ilgili ifadeleri alınan pilot ve bir görevli adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, saat 00.30 sıralarında içinde 237 yolcusu bulunan TK- 60 sefer sayılı Airbus A 340 tipi yolcu uçağına, uçuş öncesi yoğun kar yağışı nedeniyle de-icing (uçağın alkol ve glikoz karışımı sıvıyla yıkanması) işlemi uygulandı. İşlem bittikten sonra pist başından alana girmek için manevra yapan uçağın kanadı de-icing aracına çarptı. Çarpmanın etkisiyle yere düşen operatör Güven Alkan'ın üzerine ise de-icing aracı devrildi. Aracın altında kalan Güven Alkan hayatını kaybetti. Devrilen aracın sürücüsü Adem Yüksel ise yaralandı. Yaralı, olay yerindeki ambulansla Özel Ataköy Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza sırasında kanadında hasar meydana gelen uçak ise hangara çekildi. Güven Alkan'ın cesedi Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Alkan'ın eşi Müşerref Alkan ve dayısı sabah saatlerinde cesedin teşhisi için Adli Tıp Kurumu'na geldi. Çıkışta basın mensuplarına konuşan Alkan'ın dayısı, "Oksijenli su sıkarken uçağın hareket ettiğini ve kanadın çarpması sonucu öldüğünü duyduk. Tabii ki hata var bunda. Başka türlü olmaz. Yetkililerle hiçbir şey görüşmedik. Müdür eve gelecekmiş, bundan sonrasına bakacağız" dedi.

Öte yandan olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ifadeleri alınan kaptan pilot Mehmet Y. ve beraberindeki bir görevli Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2010 Pazar 14:18:04
Güncelleme :25 Ocak 2010 Pazartesi 09:57:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?