24
Mayıs
2024
Cuma
BAKIRKÖY - BAKIRKÖY - İSTANBUL

Asıl bizim kimyamız bozuldu!

MÜNEVVER KARABULUT CİNAYETİ DAVASI ERTELENDİ

Liseli Münevver Karabulut cinayetine ilişkin duruşma sırasında tepki göstererek, masaya vuran Münevver'in kardeşi İbrahim Enver Karabulut mahkeme salonundan çıkartıldı. Takım elbiseyle duruşmaya katılan katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun, tedirgin olduğu ve sürekli elleriyle oynadığı görüldü.

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, davanın tek tutuklu sanığı Cem Garipoğlu ile baba Mehmet Nida Garipoğlu, anne Tülay Makbule Garipoğlu ve amca Hayyam Garipoğlu'nun da aralarında bulunduğu 6 tutuksuz sanık hazır bulundu. Tıraşlı olduğu gözlenen Garipoğlu, duruşmaya takım elbise ile katıldı. Garipoğlu'nun duruşma sırasında tedirgin olduğu ve elleriyle oynadığı görüldü. Duruşmada Münevver'in annesi Nagehan Karabulut, babası Süreyya Karabulut, kardeşi İbrahim Enver Karabulut, Karabulut Ailesi'nin avukatı Rezan Epözdemir, Garipoğlu Ailesi'nin avukatı Aytekin Kaya da hazır bulundu.

Mahkeme salonunda alınan geniş güvenlik önlemleri ise dikkat çekti. Jandarmayla birlikte çok sayıda polis memurunun da duruşma salonunda hazır bekletildiği görüldü. Duruşmada tanıkların ifadelerine yer verildi.

Cem Garipoğlu'nun kardeşi Levent'in arkadaşı Eren Atlı duruşmada tanık olarak ifade verdi. Cinayet günü Cem'i gördüğünü belirten Atlı, "Selamlaştık. Telefon numaramı istedi. Telefon numaramı verdim, bende ona çağrı bırakacaktım ama kontörüm olmadığı için arayamadım" dedi. Atlı, çapraz sorgusunda ise, "Cem ile karşılaştığında yüzünden çizik ya da yara var mıydı?" sorusu üzerine, "Hayır öyle bir şey yoktu" dedi.

Cinayetle birlikte en çok konuşulan korsan taksici Mehmet Ceyhan Benice de ilk kez tanık olarak dinlendi. Benice, çapraz sorgusu sırasında olay günü arabasına binen Cem Garipoğlu'nun heyecanlı olup olmadığının sorulması üzerine, "Gayet sakindi. Espri bile yapıp güldük. Sohbet ettik. Yüzünden de herhangi bir çizik falan görmedim" şeklinde konuştu.

Cem Garipoğlu'nun testereyi satın aldığı nalburda tezgahtar olarak çalışan İzzet Babat da, "Olay günü öğleden sonra 13.30-14.00 sıralarında Cem dükkana girdi, testere istedi. Ne amaçla kullanacağını sordum, 'lazım' dedi. Testereleri gösterdim. Ağaç kesmekte kullanılan testereyi istedi. Daha alım sırasında fiş kestik" dedi.

Bunun üzerine Karabulut Ailesi'nin avukatı Rezan Epözdemir, "Ne renk poşet verdin. Başka testere gösterdin mi?" diye sordu. Babat ise, "Normalde beyaz poşete koyuyoruz. Ama poşet yırtılmasın diye önce gazeteye sardım, sonra poşete koydum" şeklinde konuştu. "Kaç tane testere gösterdin" sorusuna ise Babat, "İki tip testere gösterdim. Biri demir kesmede kullanılan testere, diğeri de Cem'in aldığı testere" diye karşılık verdi. Cem'in avukatı Aytekin Kaya ise, "Olay günü başka testere sattın mı?" diye sordu. Babat da buna karşılık, "Evet başka testere de sattım" yanıtını verdi.

Tanık İzzet Babat, "Yazar kasa saatinde bir yanlışlık olabilir mi?" sorusuna da, "Yazar kasa saatinde bir yanlış olacağını sanmıyorum" karşılığını verdi. Babat'ın, Cem'in nalbur dükkanına 13.00-14.00 saatleri arasında geldiği yönünde daha önce verdiği ifadeler ise duruşmada tartışmalara neden oldu. Cem Garipoğlu'nun avukatı Kaya'nın, "Fişi sen mi kestin" sorusu üzerine İzzet Babat, "Hayır patronum kesti" dedi. Babat, "Sen gördün mü?" diye sorulunca da gördüğünü söyledi.

Duruşma sırasında Münevver'in kardeşi İbrahim Enver Karabulut elini masaya vurarak tepki gösterdi. Cem'in avukatı Aytekin Kaya ise, "Lütfen bu durumu kayda alın" dedi. Bunun üzerine İbrahim Enver Karabulut, mahkeme salonundan dışarı çıkartıldı. Bu sırada izleyici bölümünden, Cem Garipoğlu'na yönelik, "Şerefsizsiniz, katilsiniz. Nasıl kıydınız" sesleri yükseldi.

Duruşmaya bir süre ara veren mahkeme heyeti, ardından taleplere yönelik kararını açıkladı. Karabulut Ailesi'nin avukatı Rezan Epözdemir'in, Mehmet Nida Garipoğlu'nun tutuklanması yönündeki talebi mahkemece reddedildi. Garipoğlu ailesinin oturduğu villanın arka kapısındaki kameraların tespiti ve görüntüler için de mahkeme karar aldı. Mahkeme, Cem Garipoğlu'nun tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 26 Kasım 2010 tarihine erteledi.

Bakırköy Adliyesi'nden çıkışında basın mensuplarının Enver Karabulut'un salondan çıkartılmasıyla ilgili sorularını yanıtlayan anne Nagehan Karabulut, "Doğal bir tepkidir. Bende vurdum. Kimyalarının bozulduğunu söylüyorlar. Asıl bizim kimyamız bozuldu. Bu ülkede adalet yok, ilahi adalet var. Sonuna kadar davamıza devam edeceğiz. Gerekirse AİHM'ye başvururuz" dedi.

Karabulut Ailesi'nin avukatı Rezan Epözdemir ise mahkemeye ilettikleri taleplerin reddedildiğini ifade ederek, "Davanın sonuna kadar takipçisi olacağız. Bu tek başına işlenmiş bir cinayet değildir" diye konuştu. Enver'in masaya vurmasıyla ilgili de Öpözdemir, "Bu doğal bir reaksiyondur. Normal yaşamında çok sakin bir insan" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2010 Cuma 13:25:02
Güncelleme :22 Ekim 2010 Cuma 11:09:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?