18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAKIRKÖY - BAKIRKÖY - İSTANBUL

Dava 2 yıl sonra başladı

DAVUTPAŞA PATLAMASI DAVASI

Davutpaşa'da 21 kişinin ölümü, 117 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan maytap atölyesindeki patlamaya ilişkin açılan ceza davasının ilk duruşması bugün görülüyor.

Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmayı izlemeye gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, dava sonuçlanana kadar takipçisi olacaklarını belirtti.

Tekin, "Bugün ben ve partili arkadaşlarımız ile avukatlarımız bu davaya gireceğiz. Dava dosyasını inceledik. Türkiye'de bugüne kadar sadece bu dava değil, bu tür kazalardan ölenler sanki kurumların, devletin hiç hatası yokmuş gibi algılanıyor" şeklinde konuştu.

Dava dosyasında 3/8 işyeri sahibi, 2/8 Zeytinburnu ve Büyükşehir Belediyesi'nin kusurlu görüldüğünü kaydeden Tekin, "Belediyelerle ilgili en ufak bir dava açılmış değil. Şimdi bu sıradan bir iş kazası gibi görülebilir mi? 22 kişi ölecek, 33 kişi Ayamama Deresi'nde ölecek, yarın insanların nerede öleceği belli olmayacak. CHP olarak ben ve avukat arkadaşlarım bu davayı izleyeceğiz. Davayı sonuna kadar da takip edeceğiz. Ölenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Burada en büyük kusur kenti yönetenlerdedir. Kenti yönetenlerin mutlaka ve mutlaka yargının önüne çıkması gerekiyor" dedi.

DAVUTPAŞA PATLAMASI DAVASI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 11:43:01
Güncelleme :18 Şubat 2010 Perşembe 14:14:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?