19
Mayıs
2024
Pazar
BAKIRKÖY - BAKIRKÖY - İSTANBUL

Karabulut'un en çok merak ettiği soru

LİSELİ MÜNEVVER'İN AİLESİ ADLİYEYE GELDİ

Öldürülen Münevver Karabulut'un ailesi, katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun ilk kez hakim karşısına çıkacağı duruşma için adliyeye geldi. Baba Süreyya Karabulut, en çok cinayetin nedenini ve Cem Garipoğlu'nun 197 gün boyunca nerede ve kimler tarafından saklandığını merak ettiğini söyledi.

Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşma öncesi Münevver'in annesi Nagehan Karabulut, babası Süreyya Karabulut ile ailenin avukatı Rezan Epözdemir adliyeye geldi.

Adliye girişinde basın mensuplarına açıklama yapan avukat Epözdemir, "Burada hassasiyet gösteren onlarca vatandaşımız var. Bu artık sosyal sorumluluk projesidir. Türkiye'nin dört bir yanından destek verenler var" dedi. Epözdemir, Münevver cinayetinin ardından da benzer cinayetler olduğuna dikkat çekerek, bu konuda basın mensuplarından hassasiyet göstermelerini istedi. Epözdemir, "Bu bireysel olmaktan ziyade hukuksal bir meseledir Hunharca işlenmiş bir cinayettir. Ben özellikle ailenin gelmemesini rica ettim. Ama onlar gelmek istediler. Hukuk süreci yeni başladı. Uzun ve sancılı bir süreç. Bu dava yolu insanlıktan geçen herkesin davasıdır" dedi.

Anne Nagehan Karabulut ise "İş artık yargıda. Söyleyecek bir şey yok" şeklinde konuştu. Baba Süreyya Karabulut'ta konunun artık yargıda olduğunu ifade ederek, söyleyecek çok fazla bir şey kalmadığını belirtti. Karabulut, "Süreci hep birlikte izleyeceğiz. İnşallah hak ettikleri cezaları alırlar. Söyleyecek çok fazla bir şey yok" dedi.

Karabulut, en fazla merak ettiği konunun sorulması üzerine de, "En çok cinayetin nedenini, 197 gün ortadan kaybolduğunda kimler tarafından saklandığını merak ediyorum. Onun peşindeyim" diye konuştu. Baba Karabulut, daha önce gündeme taşıdığı "arka bahçe" konusunun hatırlatılması üzerine de, "Arka bahçeyi ileriki süreçte anlatacağım" dedi.

Öte yandan, adliye önünde toplanan kalabalık bir grup Karabulut Ailesi'ne destek vererek, "Adalet istiyoruz" şeklinde slogan attı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2010 Perşembe 10:40:05
Güncelleme :11 Şubat 2010 Perşembe 12:55:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?