25
Mayıs
2024
Cumartesi
BAKIRKÖY - BAKIRKÖY - İSTANBUL

TIR şoförleri uçağa alınmadı

UÇAĞA ALINMAYAN TIR ŞOFÖRLERİNDEN SUÇ DUYURUSU

TIR'larını almak için İtalya'ya gitmek isteyen 95 sürücü, Atatürk Havalimanı'nda uçağa alınmadıklarını öne sürerek havayolu şirketi yetkilileri hakkında Bakırköy Adliyesi'nde suç duyurusunda bulundu. Adliyeye gelen havayolu şirketi yetkilileri, TIR şoförlerinin akşam saatlerinde bir uçakla İtalya'ya gidebileceklerini belirtti.

İddiaya göre, İtalya'da bulunan TIR'larını almamaya gitmek için Atatürk Havalimanı'na gelen 95 TIR şoförü, bir havayolu şirketinin yetkililerine bavullarını teslim etti. Son kontrol için 211 numaralı kapıya gelindiğinde ise şoförlerden biri ile görevli arasında tartışma çıktı. TIR sürücüsünün, yaşadıkları gecikmelerde kanuni zorunluluk olmasına rağmen neden konaklama ve yemek ihtiyaçlarının karşılanmadığını sorması ile başlayan tartışma sonrası şirket yetkilisi sürücüye hakaret etmeye başladı. Diğer sürücülerin tepkisi üzerine, havayolu şirketi görevlisi şoförlerin bagajlarını uçaktan indirtti.

Yaşanan olayla birlikte şaşkına dönen 95 TIR şoförü, soluğu Bakırköy Adliyesi'nde alarak, şirketi yetkilileri hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Şoför arkadaşları adına konuşan 19 yıllık TIR şoförü Saadettin İpek, kendilerine ikinci sınıf insan muamelesi yapıldığını savundu. İpek, başlarından geçen olayı şöyle anlattı;

"Biz İtalya'da bulunan TIR'larımızı almak için sabah 05.00'te Atatürk Havalimanı'na gittik. Arkadaşlarımızdan birisi havayolu yetkilisine konaklama ile ilgili bir soru sordu. Şirket yetkilisi bunun üzerine bize hakaret etmeye başladı. Biz de 'diğer müşterilere nasıl davranıyorsan bize de öyle davran' dedik. Ancak kendisi 'siz kim oluyorsunuz ki, ben ne istersem onu yaparım. Uçağın sahibi benim ne istersem onu yaparım' dedi. Uçağın kalkmasına 30 dakika kala bagajlarımızı uçaktan indirdiler. Normal

yolcuları içeri alıp, uçağı kaçırır gibi bizi dışarıda bıraktılar. Bizim saat 09.00'da İtalya'da olup araçlarımızı almamız gerekiyor, ancak şuan akıbetini bilmiyoruz. Dünden beri havalimanında aç kaldık. Kimse bizimle ilgilenmedi. Biz mağduruz, işimizden geri kaldık."

Şoförlerinin suç duyurusunun ardından şirket yetkilileri, devreye girerek şoförlerin akşam saatlerinde uçakla İtalya'ya gönderileceklerini açıkladı.

UÇAĞA ALINMAYAN TIR ŞOFÖRLERİNDEN SUÇ DUYURUSU
UÇAĞA ALINMAYAN TIR ŞOFÖRLERİNDEN SUÇ DUYURUSU
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 16:06:04
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 18:58:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?