19
Mayıs
2024
Pazar
BAŞAKŞEHİR - İSTANBUL

Kanlı villada sorgu

CEM GARİPOĞLU'NA BAHÇEŞEHİR'DEKİ VİLLADA TATBİKAT YAPTIRILDI

Liseli Münevver Karabulut'un cezaevindeki katil zanlısı Cem Garipoğlu'na, cinayetin işlendiği Bahçeşehir'deki villada tatbikat yaptırıldı. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen tatbikat sırasında jandarmaların kolları arasında arka bahçeye çıkarılan zanlı, savcının sorularını yanıtladı.

Öldürüldükten sonra başı testere ile kesilerek gövdesinden ayrılan Münevver Karabulut'un cesedi, Etiler'deki bir çöp konteynırında bulunmuştu. Yapılan soruşturmalar neticesinde genç kızın, erkek arkadaşı Cem Garipoğlu'na ait Bahçeşehir'deki villada öldürüldüğü belirlenmişti. Katil zanlısı olarak tutuklanan Cem Garipoğlu'nun, tatbikat için villaya getirileceği haberi üzerine Bahçeşehir'de hareketlilik erken saatlerde başladı. Polis ve özel harekat timleri önlemler kapsamında bölgede konuşlanırken, çok sayıda basın mensubu da erken saatlerden itibaren villaya akın etti. Zanlının villaya getirilmesinden hemen önce, polis müdürleri basın mensuplarını bölgeden uzaklaşmaları konusunda uyardı.

Kameralar bölgeden uzaklaşmadığı sürece tatbikatın gerçekleştirilmeyeceği yönünde ısrarla yapılan uyarıların ardından basın mensupları yayınlarını keserek villaya daha uzak bir noktaya gitmek zorunda kaldı. Basın mensupları savcı talimatı üzerine bölgeden uzaklaşana kadar katil zanlısı cezaevi aracında bekletildi. Villaya iki cezaevi aracı getirilmesi dikkat çekti.

Maltepe Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde tutuklu bulunan Cem Garipoğlu, gerekli hazırlıkların tamamlanmasının ardından villaya alındı. Garipoğlu'na yaptırılan tatbikat sırasında avukatı Aytekin Kaya ile bir psikolog da hazır bulundu. Evin içinde gerçekleştirilen tatbikatın ardından Cem Garipoğlu, jandarmanın önlemleri altında arka bahçeye çıkarıldı. İki jandarma eri zanlının kollarından tutarken, Garipoğlu bahçede de savcının sorularını yanıtladı.

Yaklaşık 1.5 saat süren tatbikatın ardından Cem Garipoğlu tekrar cezaevi aracına bindirilerek cezaevine götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 12:37:02
Güncelleme :20 Ekim 2009 Salı 15:22:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?