18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAŞAKŞEHİR - BAŞAKŞEHİR - İSTANBUL

İşte Başakşehir bombaları

Başakşehir'deki ağaçlık alanda yapılan kazılarda bulunan toplam 6 kilo 900 patlayıcı, basın mensuplarına gösterildi.

Patlayıcılar arasında yer alana 2 kilo C4 ile hazırlanan ve 700 demir bilye ile kuvvetlendirilmiş "yönlendirmiş anti personel mayın" dikkat çekti.

Bu patlayıcının insanların kalabalık olduğu yerlerde patlatılmasının planlandığı belirtildi. 4 kilo 622 gram A4 patlayıcı ve 2 fünyenin de sergilendiği patlayıcılarla ilgili gözaltına alınan 6 kişiden 2'sinin tutuklama adliyeye sevk edildiği belirtildi.

KANDİL'DE EĞİTİM ALDILAR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden patlayıcılarla ilgili açıklama da yapıldı. Açıklamada, 13 Ocak'ta M.İ'nin gözaltına alınmasıyla başlayan operasyonda, ele geçirilen bombalarla ilgili 5 kişinin daha gözaltına alındığı ifade edildi.

M.İ ile aynı gün alınan Ö.B.'nin ardından derinleşen soruşturmada T.O., H.B., G.Ç., ve M.A., da gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlıların hepsinin bölücü terör örgütü üyesi olmak suçundan kaydı olduğu ve cezaevinde yattığı belirtildi.

Kandil'de eğitim gördükleri belirtilen şüphelilerin 19 Temmuz günü İstanbul'da buluştukları öğrenildi.

YÖNLENDİRMELİ PATLAYICI ARAP YAPIMI

Yetkililer, ele geçirilen patlayıcılardan A-4'lerin Portekiz yapımı, "yönlendirmiş anti personel mayın"ın ise bir Arap ülkesi yapımı olduğunu belirtildi. Bomba imha uzmanları patlayıcıların insanlara yönelik saldırı kullanılabileceğini vurguladı

Gözaltına alınanlardan M.İ. ve Ö.B.'nin bugün adliyeye sevk edildiği belirtilirken, H.B., G. Ç., T.O, ve İran uyruklu M.A.'nın sorgularının devam ettiği belirtildi.

 

...
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2012 Salı 19:07:17
Güncelleme :20 Şubat 2012 Pazartesi 15:58:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?