18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAYRAMPAŞA - BAYRAMPAŞA - İSTANBUL

Milli Mücadele'nin izini sürecekler

10 OTOBÜS DOLUSU GENÇ, MİLLİ MÜCADELENİN İZİNİ SÜRMEK İÇİN YOLA ÇIKTI

Her yıl milli bayramların ruhuna uygun özel hazırlık yapan Bayrampaşa Belediyesi, bu yıl da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'na özel olarak organize ettiği program sayesinde, milli mücadelenin izini sürmek için 10 otobüs dolusu genç ile yola çıktı.

Bayrampaşa Belediyesi, milli mücadele döneminde önemli rol oynayan, Samsun-Amasya-Erzurum-Sivas-Afyon şehirlerine düzenlediği gezilerle gençlerin Kurtuluş Savaşı ruhunu yaşamasına bir nebzede olsa katkıda bulunmuş olacak.

İstanbul'dan otobüslerle hareket eden 500 genç Bayrampaşa Belediyesi'nin ilgili şehirlerde ki Valilik ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan aldığı özel izinler ve yardım sayesinde uygun görülecek ailelere misafir olacaklar. Milli mücadele ruhunda ki birlik ve beraberliğin en güzel örneklerin sergilenmesine sebep olacak bu misafirperverlik ve 19 Mayıs'ın anlamına katkıda bulunacak olan bu gezide aynı zamanda kongrelerin gerçekleştiği binalar ve önemli yerlerde gezilip görülmüş olacak. Tam altı gün sürecek olan 19 Mayıs programı için özel olarak hazırlanmış olan şenlik alanında 29 yöresel dernek, kuracakları stantlar sayesinde yörelerine has ne varsa sergileme fırsatı bulacaklar..Kendi yöresel sanatçılarından oluşan Konserler, halk oyunları, spor müsabakaları ve etkinliklerle tam altı gün boyunca aynı milli mücadele döneminde ki gibi yan yana,omuz omuza, birlik ve beraberlik ruhunu canlandıracak olan yöresel derneklerimiz sayesinde anlamlı bir mili bayram yine ve her zaman olduğu Bayrampaşa'da yaşanmış olacak. 18.05.2010 Salı günü akşam 21.30 da başlayacak olan program,23.05.2010 Pazar gününe kadar tüm renkliliği ile devam edecek. Şenlikler sabah 10.00 akşam 23.00 saatleri arası gerçekleşecek.

10 OTOBÜS DOLUSU GENÇ, MİLLİ MÜCADELENİN İZİNİ SÜRMEK İÇİN YOLA ÇIKTI
10 OTOBÜS DOLUSU GENÇ, MİLLİ MÜCADELENİN İZİNİ SÜRMEK İÇİN YOLA ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 15:45:00
Güncelleme :9 Haziran 2010 Çarşamba 10:32:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?