14
Haziran
2024
Cuma
BEŞİKTAŞ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma Ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı

TÜRK0YE EROZYONLA MÜCADELE, AAÇLANDIRMA ve DOAL VARLIKLARI KORUMA VAKFI TEMA Vakf1 1992 y1l1nda, Hayrettin Karaca ve Nihat Gökyiit taraf1ndan kurulmu_tur. Dünya çap1nda tan1nan bir dendrolojist olan Hayrettin Karaca, yeni türler ve doal hayat1 incelerken, Türkiye'nin binbir kö_esini de ziyaret etme f1rsat1 bulmu_tur. Gezileri s1ras1nda youn erozyonu, bitki türlerinin yok olu_u, kuruyan çe_meleri, yang1nlar1n kas1p kavurduu ormanlar1 gözlemleyen Hayrettin Karaca, doan1n tahrip ve yok olmas1n1n önüne geçecek çal1_malar yap1lmas1 gerektiine karar vererek, daha sonralar1 Toprak Dede olarak tan1nmas1na neden olan, ülkenin dört bir yan1nda bu sorunlar1 dile getiren konu_malar yapmaya ba_lad1. Bu durumu deerlendiren Hayrettin Karaca ve yak1n arkada_1 Nihat Gökyiit, bireysel çabalarla toplumun dikkatinin çekilemeyeceini ve bir te_kilat içinde planl1, programl1 hareket edilmesi gerektii karar1na vard1lar ve TEMA Vakf1'n1 kurdular. TEMA Vakf1'n1n temel amac1 Türkiye'nin geleceini tehdit eden erozyon tehlikesi konusunda toplumsal duyarl1l11 artt1rmak ve etkin kamuoyu olu_turmakt1r. TEMA'n1n temel ilgi ve faaliyet alanlar1, toprak erozyonu, ormans1zla_ma, tar1m alanlar1nda verimlik ve biyoçe_itliliin korunmas1d1r. TEMA k1rsal kalk1nma amaçl1 erozyon önleme, mera ve havza 1slah1, aaçland1rma projeler tasarlamakta ve uygulamaktad1r. TEMA Vakf1, kamuoyunun ekosistemlere yönelik tehlikeler konusunda bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve çözümler üretmesine yard1mc1 olmaktad1r. Bu nedenle vak1f bütçesinin önemli bir bölümü TEMA projelerine ayr1lmaktad1r.

İlgili Kişi :
Adres1 :Çayır Çimen Sk. A2, D10, Emlak Kredi Blokları
Adres2 :
Posta Kodu :80620
Telefon :+90 (212) 283 78 16
Faks :+90 (212) 281 11 32
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.