26
Mayıs
2024
Pazar
BEŞİKTAŞ - BEŞİKTAŞ - İSTANBUL

Gizli tanık skandalı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davanın bugün görülen 12. duruşmasında, katil zanlısı Ogün Samast'ın arkadaşları tanık olarak dinlendi. Samast'ın, bir arkadaşına cinayetten bir gün önce silah ve Hrant Dink'in fotoğrafını gösterip, "Ben bu adamı vuracağım" dediği belirtildi.

14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada katil zanlısı Ogün Samast, azmettirici olmakla suçlanan Erhan Tuncel ve Yasin Hayal ile diğer tutuklu 2 sanık hazır bulundu. Duruşmada neşeli tavırları ile dikkat çeken Ogün Samast, diğer sanıklarla sohbet edince mahkeme başkanı tarafından uyarıldı.

Duruşmada müdahil avukatlardan Yeliz Tuna, cinayet sabahı olay yerini görüntüleyen bazı mağaza ve bankaların güvenlik kamera kayıtlarını mahkemeye sundu. Bu görüntüler daha sonra duruşma salonunda izlendi. Tuna, görüntülerde yer alan ve telefonla konuşan kimliği meçhul şahsın kendileri için şüpheli olduğunu belirterek, şahsın kimliğini tespiti için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na yazı yazılmasını talep etti.

Sanık Ogün Samast'ın arkadaşlarından Turan Meral duruşmada tanık olarak dinlendi. Ogün Samast ile bir arkadaşının aracı olması ile tanıştıklarını belirten Meral, arkadaşlıklarının bir süre devam ettiğini ve herhangi bir samimiyetlerinin olmadığını belirtti.

Samast'ın, Orhan Özbaş isimli arkadaşı da duruşmada tanık olarak dinlendi. Özbaş, Ogün Samast'ın olaydan bir günde önce kendisine cinayette kullanılan silah ve Hrant Dink'in fotoğrafını gösterip, "Ben bu adamı vuracağım" dediğini, ancak kendisinin Samast'ı ciddiye almadığını söyledi. Özbaş daha sonra cinayet günü Ogün Samast'ın kendisini tekrar aradığını ve "Resmini gösterdiğim adamı vurdum" dediğini ifade etti. Özbaş, bunun üzerine Samast'a küfür ederek telefonu kapattığını sözlerine ekledi. Daha sonra mahkeme başkanı, Özbaş'a cinayet silahını göstererek teşhis etmesini istedi. Silahı inceleyen Özbaş, "Ogün'ün bana gösterdiği silah buydu" dedi.

Öte yandan, bugün duruşmada dinlenmesi beklenen gizli tanık duruşmaya katılmadı. Mahkeme başkanı gizli tanığın gelmemesine tepki göstererek, "Gizli tanığın dinlenmesi işçin özel oda yaptırdık. Gelmesi için talimat verdik. Ancak kendisi evindeymiş" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 15:43:00
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 16:39:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?