15
Haziran
2024
Cumartesi
BEYKOZ - İSTANBUL

Anadolu Kavağı’nda fotoğraf sergisi

Beykoz Belediyesi ilçenin doğal güzelliklerini ve tarihi eserlerini içeren “2700 YILLIK ŞEHİRDEN ELİMİZDE KALANLAR” adlı fotoğraf sergisi Anadolu Kavağı’nda açıldı.

İstanbul’un kuruluşundan bu yana yaklaşık olarak 5000 yıl geride kaldı. Sultanahmet Meydanında kurulan medeniyetler, tarih boyunca insanlığın gelişimine yön vermiştir. İstanbul’un uzun tarih yolculuğunda edindiği birikimin en önemli basamaklarından biri de Beykoz’dur. İstanbul’u kuşatmak için gelen Doğu toplumlarının ilk duraklarından biridir.

Tarihi Yoros Kalesi’nde başlayan, Anadolu Hisarı ile devam eden tarih serüvenine kralları, padişahları, kasırları, sarayları, köşk ve yalıları sığdıran Beykoz, son yıllarda yaşanan kaçak yapılaşma ve gecekondularla doğal güzelliklerini kaybetmeyle kaşı karşıya kalmış durumda. Beykoz Kışlası, Küçüksu Mesiresi, Göksu Mesiresi, Tokatköy Deresi, Beykoz Çayırı gibi tarihi yerlerin kurtarılması için yürütülen çalışmalar, halkın ilgisinin yeterli olmaması nedeniyle istenildiği kadar hızlı olamıyor.

Beykoz Belediyesi de sosyal duyarlılığı artırmak, tarihi ve doğal güzelliklerin korunmasını sağlamak amacıyla 20-21 Ağustos 2005‘te Beykoz’un tarihinde önemli yere sahip kültürel ve sosyal mekânları içeren fotoğrafların yer aldığı sergiyi Anadolu Kavağı’nda açtı.

Anadolu Kavağı’na gelen turistlerin yoğun ilgi gösterdiği fotoğraflar Kanlıca, Paşabahçe, Anadolu Hisarı ve Beykoz Merkez sahili olmak üzere Beykoz’un pek çok bölgesinde ücretsiz olarak sergilenecek.

MERTCAN
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2005 Perşembe 16:47:57
Güncelleme :21 Kasım 2005 Pazartesi 14:31:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?