23
Mayıs
2024
Perşembe
BEYKOZ - İSTANBUL

Başına dal parçası düştü ölümden döndü

Beykoz Ortaçeşme’de çocuklarıyla birlikte pazara giden yaşlı kadın, tarihi çınar ağaçlarının birinden kafasına düşen büyük bir parçayla ağır yaralandı.

Ortaçeşme’de çocuklarıyla birlikte pazara giden 69 yaşındaki Oğuz Günsel, yol boyunca sıralanan çınar ağaçlarından birinden kafasına büyük bir parça düştü. Yaşlı kadın, yaklaşık 30 metre yüksekten kafasına düşen ağaç parçasıyla kanlar içinde yere yığıldı.

Çocuklarının çağırdığı ambulansla Beykoz Devlet Hastanesi’ne kaldırılan talihsiz kadın, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Göztepe Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Kafasında derin bir yarık oluşan ve şuuru kapalı olan yaşlı kadın, sedyeyle ambulansa bindirilirken acılar içinde inledi.

Olayın şokunu yaşayan yaşlı kadının akrabalarından Enver Ozan, "Pazara gidiyordu. Caminin arkasındaki büyük ağaçlardan birinden kafasına bir parça düştü. Oldukça büyüktü. Kafasında 20 cm’lik bir yarık oluştu. Şuan şuuru kapalı" dedi.

Olayın gerçekleştiği yerde oturan Yaşar Üner isimli vatandaş da, "Daha önce de burada böyle olaylar meydana geliyordu. Bir keresinde benim önümde yürüyen liseli genç kızlardan bir tanesinin hemen yanına böyle büyük bir ağaç parçası daha düşmüştü. Kızcağız korkudan bayıldı. Belediye bu ağaçlara bir önlem alsın" diye konuştu.

Ortaçeşme Camii’nin yanında yol boyunca sıralanan asırlık çınar ağaçları tüm heybetleriyle zamana meydan okurken, çürüyen ve bakımı yapılmayan dalları da vatandaşlar için tehlike oluşturuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2005 Pazartesi 11:34:25
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 09:55:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?