23
Mayıs
2024
Perşembe
BEYKOZ - İSTANBUL

Beykoz'a Alman kardeş

Beykoz Belediyesi Almanya’nın Dinslaken Belediyesi’ni ‘Kardeş Şehir’ ilan etti. Bulgaristan’ın Obstino Primosko, Macaristan’ın Estergon, Rusya’ın Rosdov, Polonya’nın Krakow ve Zakapone, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Lefkoşe şehirlerinden sonra Almanya’nın Dinslaken şehrini de kardeş şehir ilan eden Beykoz Belediyesi hem ülkemizin ve kültürümüzün uluslar arası platformda tanıtımı hem de dostluk ilişkilerinin gelişimi açısından yeni bir adım atmış oldu.

Kardeş Belediye çalışmaları için Beykoz’u ziyarete gelen Almanya’nın Dinslaken Belediye Başkanı Sabine Weiss ve beraberindeki sekiz kişilik heyet, Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül’ü ziyaret ederek sosyal, kültürel ve yerel yönetim alanında temaslarda bulundu

İlçemizde bulundukları süre içinde Beykoz’un tarihi ve turistik mekânlarını da gezen misafir heyet Beykoz IV. Uluslar arası Kültür ve Folklor Festivali’nin açılışına da katılarak festival etkinliklerini izledi.

Festivalin açılış töreninde konuşan Dinslaken Belediye Başkanı Sabine Weiss: ‘Dünya üzerinde milletlerin sorunsuz bir şekilde yaşamaları ancak birbirlerini yakından tanımaları ile mümkün olabilir. Bizim de amacımız Türk insanını ve köklerini daha yakından tanımak. Beykoz Belediye Başkanı’na bizi konuk ettiği ve bize bu fırsatı verdiği için teşekkür ederim’ dedi.

Gerek kardeş belediye çalışmalarıyla gerekse de festival etkinlikleriyle farklı kültürlerin birbirlerini anlamalarına katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül ise ‘AB kapısında olduğumuz şu günlerde Almanya’dan dostlarımızı ağırlamak birbirimizi anlamak ve tanımak adına daha da güzel bir anlam ifade ediyor. Umarım aramızdaki dostluk ilişkileri gün geçtikçe daha da güçlenir’ şeklinde konuştu.
Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2005 Pazar 10:33:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?