18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYKOZ - İSTANBUL

Beykoz'a kardeş geliyor

Beykoz Belediye Başkanının davetlisi olarak Beykoz’a gelen OBSTINA Heyeti Beykoz’un tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül’ü de makamında ziyaret eden heyet, Başkan Ergül’le kardeş şehir uygulaması için ön görüşmelerde bulundu.

Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, Bulgar heyetinin ziyareti dolayısıyla yaptığı konuşmada “80’li yıllarda bazı olumsuz olaylar olmuştur. Ama biz biliyoruz ki Osmanlı döneminden beri Bulgaristan halkıyla Türkiye halkı kardeştir İlçelerimizin kardeş şehir olması, beraber yapacağımız sosyal ve kültürel aktiviteler bizi birbirimize daha çok yakınlaştıracaktır” dedi.

Obstına Başkanı Dimitrov da ziyaretle ilgili olarak ‘Beykoz çok güzel çalışma arkadaşlarınız bize Beykoz’u gezdirdi. Bizim şehirde biraz Beykoz’a benzer yeşili ve mavisi ile ünlüdür yazın nüfusumuz 5 kat artar sizin Antalya’yı andıran bir yerdir. Eğer Beykoz’dan gelerek bizim şehrimizde yatırım yapmak isteyen olursa onlara yardımcı oluruz’ dediler.
Başkan Muharrem Ergül misafirlere Beykoz işi cam vazo ve Nargile hediye etti. Misafirler Başkan’a şehirlerinin simgesi olan su matarası hediye ettiler.

Bulgar Heyeti daha sonra Beykoz Kaymakamı Cengiz Gökçe’yi ziyaret etti. Beykoz’dan çok memnun kaldıklarını yineleyen heyet Bulgaristan’a yatırım için Beykozluları beklediklerini onlara her türlü kolaylığı ve yardımı yapacaklarını belirttiler.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2004 Pazar 14:25:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?