19
Mayıs
2024
Pazar
BEYKOZ - İSTANBUL

Beykoz'da, Ramazan nostaljisi yeniden yaşanıyor

Beykoz Belediyesi Ramazan etkinliklerine kapsamlı bir hazırlıkla başladı. Ramazan ayı süresince dini ve kültürel programların yanı sıra, spor müsabakaları ve eğlenceler düzenleniyor.

Beykoz’da Ramazan boyunca her akşam 5000 kişiye iftar veriliyor. Ramazan ayı içerisinde 3000 fakir aileye erzak dağıtılacak.

Beykoz’da Ramazan ayı içerisinde, tiyatro gösterilerinden tasavvuf müziği konserlerine, Kuranı Kerim dinletilerinden, Ramazan sohbetlerine kadar birçok etkinlik yapılacak. Tasavvuf müziğinin ünlü sesi Sami Özer, Hasan Cihat Örter, özgün müzik sanatçısı Fatih Kısaparmak, Volkan Konak, Uğur Işılak, Türk Halk Müziği sanatçısı Orhan Hakalmaz, Nihat Doğan, Urfa Sıra Gecesi topluluğu konser verecek.

Gençlerin gözdesi AYNA Grubu da, Ramazan ayında Beykoz’da konser verecek. Türkiye’de çok az sayıda kalan Hacivat-Karagöz ustası Ünver Ural Ramazan’da gösteri yapacak.Ramazan ayının nostaljisini yaşatmak amacıyla bir ay boyunca fuar düzenlenecek. Fuarda kitap stantlarının yanı sıra şekerci, tarihi dondurmacı, macuncu, güllaç tatlıcısı gibi eski ramazan adetleri yeniden canlandırılacak.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2004 Salı 10:37:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?