18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYKOZ - İSTANBUL

Beykoz'da çamur yarışı

Küçükler, Aile ve Gençler kategorilerinde yaklaşık 200’e yakın sporsever, çamurdan oluşan parkurda kıyasıya yarıştı.

İlk önce yarışmacılar için piste getirilen tankerler, pisti ıslatarak çamur olmasını sağladı. Yarışmacılar önce çamur tarlalarından koştu, daha sonra yine içi su ve çamur dolu engelleri aşmaya çalıştı. Özellikle çocuklar bu engelleri aşmakta oldukça zorlandı. Bazı yarışmacıların ayakkabıları çamura saplanırken, bazı yarışmacılar da saplandığı çamurdan çıkmakta zorlandı. Yarışmacılar sonuca yaklaşırken, çamur tarlasından sürünerek geçmek zorunda kaldılar.
Yarışmanın en keyifli görüntülerinin yaşandığı bu engeli, bir çok yarışmacı geçmekte zorlandı. Yarışmanın sonunda sporcular adeta çamurdan adama döndü. Her tarafı çamura bulanan yarışmacılar, yine piste getirilen bir tankerden sıkılan tazyikli su ile temizlenmeye çalıştı. Yarışmada dereceye girenlere ödül verildi.

Yarışmayı izleyenler ve yarışmacılar oldukça zevkli anlar yaşadı. Çamur yarışmasından sonra, izleyiciler ve katılımcılar için barbekü partisi düzenlendi. Özellikle çocuk yarışmacıların koşmaları ve pistte yaşadığı zor anlar izleyenleri kahkahalara boğdu. Minikler ailelerinin desteğiyle, alkışlarıyla yarışmayı tamamlamaya çalıştı. Yarışma öncesinde sporculara enerji içecekleri verildi.

Yarışma hakkında bilgi veren Alirıza Biray, bu yarışmanın Türkiye’de ilk defa düzenlendiğini, bundan sonra da devamının daha da zorlaştırılarak yapılacağını söyledi.

İSTANBUL (İHA) -
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2004 Pazar 16:52:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?