1
Haziran
2024
Cumartesi
BEYKOZ - İSTANBUL

Beykoz'da yazlık sinema keyfi

Beykoz’da Yılmaz Güney Film Günleri ile başlayıp, İran Film Günleri ve Ülkü Erakalın filmleriyle süren Beykoz Sinema Günleri, yaz aylarının gelmesiyle açık alanda devam ediyor. 17–19–20 Ağustos 2005 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan sinema günleri’nde Hababam Sınıfı Askerde, Muhsin Bey, Vesikalı Yarim gibi gösterildikleri dönemlerde çok izleyici toplamış filmler izleyicilere sunulacak.
17 Ağustos Çarşamba günü başlayacak film günlerinde ilk gün, Türk Sinemasının usta yönetmenlerinden Ertem Eğilmez’in çektiği Hababam Sınıfı’nın devamı olarak oğul Ferdi Eğilmez tarafından Mehmet Ali Erbil, Hülya Avşar, Mehmet Ali Alabora gibi ünlü oyuncularla çekilen Hababam sınıfı askerde gösterilecek.
19 Ağustos Cuma günü Lütfü Akad’ın yönettiği ’Vesikalı Yarim’ filminde Türkan Şoray ve İzzet Günay’ın muhteşem performansı yeniden gösterilecek. 1968 yılında gösterime giren film içeriği açısından Türk Sinema tarihinde ayrı bir yere sahip olma özelliği taşıyor.
20 Ağustos Cumartesi günü Yavuz Turgul’un işçiliğinde sinemamızın ustalarının buluşmasına şahit olacağız. Şener Şen ve Uğur Yücel’in birlikte oynadıkları film, yayınlandığı dönemde öyküsüyle çok ses getirmişti.

Beykoz’da Belediye binası önünde yazlık sinema şeklinde düzenlenecek alanda gösterilecek olan filmler ücretsiz olarak izlenebilecek. Saat 21.00’de başlayacak film gösterimlerinde izleyicilere bedava çekirdek ve gazoz dağıtılacak.
MERTCAN
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2005 Cuma 23:16:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?