16
Haziran
2024
Pazar
BEYKOZ - İSTANBUL

Camcılık hayata dönüyor

Beykoz’da yüzlerce yıllık geçmişi bulunan ve Paşabahçe Cam Fabrikası’nın kapanmasıyla yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan cam üretimi ve işlemeciliği, KOSGEB, Beykoz Belediyesi ve Beykoz Kaymakamlığı’nın girişimleriyle yeniden hayata döndürülüyor.

‘‘Kadınlar ve Gençlere Dekoratif Amaçlı Cam Üretiminde İstihdam Yaratma ve Aktif İş Gücü Piyasası Oluşturma Projesi’’ ile KOSGEB, Beykoz Belediyesi ve Beykoz Kaymakamlığı tarafından camcılık alanında 250 kadın ve gence mesleki eğitim verilecek.
On sekiz ay süreyle verilecek eğitimle hem Beykoz’daki kültürel altyapı birikimlerini ekonomiye döndürmek hem de ülkenin istihdam sorununun çözümüne katkı sağlamak amaçlanıyor.
Projenin hayata geçirilmesi için ilk adım Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, Beykoz Kaymakamı Cengiz Gökçe ve KOSGEB Başkanı Erkan Gürkan’ın katıldığı imza töreniyle atıldı.

Projenin imza töreninde konuşan Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül:’Belediye olarak asfalt, yol, su gibi hizmetler dışında istihdamı artırmaya yönelik çalışmalar yapmak ve bunlara destek vermek asli görevlerimiz arasında yer alıyor. Cam Beykoz’un kalkınması ve gelişmesi için büyük bir nimet. Belediye olarak her zaman bu tip girişimlerin yanında olacağız. Camcılık ile başlayan desteğimiz sayacılık ve diğer alanlarla devam edecek’ diye konuştu.
Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül’ün ardından söz alan KOSGEB Başkanı Erkan Gürkan ise şimdiye kadar İstanbul’da 8000 işletmeye destek verdiklerini belirterek: ‘KOSGEB olarak yürüttüğümüz çalışma sadece eğitimle sınırlı kalmayacak. Bu çok geniş ve kapsamlı bir proje. Eğitim sonunda katılımcılara işletme açma ve ürünlerini uluslararası alanlara pazarlama konusunda danışmanlık hizmetleri de vereceğiz’ dedi.
Camın ilçede turizme yönelik önemli bir potansiyel olduğuna dikkat çeken Beykoz Kaymakamı Cengiz Gökçe de:’İstihdam sorunu ilçemizin önemli sorunları arasında yer alıyor. Uygulanacak proje işsizliğin giderilmesinde büyük önem taşıyor. Biz de kaymakamlık olarak üretilecek ürünlerin satışını gerçekleştirmek üzere bir kooperatif kuruyoruz. Böylelikle projenin pazarlama ayağına bir katkı sağlamayı amaçlıyoruz’ şeklinde konuştu.
************
Eminönü’nün ismi Lübnan’da da yaşayacak
Lübnan’ın Trablus Belediyesi, kardeş şehri Eminönü Belediyesi’ni, Belediye Başkanı Reşid Jamali ve beraberindeki yedi kişilik heyetle ziyaret etti. Kardeş şehrin temsilcilerini ağırlayan Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, konuk heyete Eminönü’nün tarihi ve turistik merkezlerini gezdirdi.

Trablus Belediye Başkanı Reşit Jamali, eşi Sana Jamali, Meclis üyeleri Mirvet Elhoz, Halid Tadmori, Safouh Yeken, İbrahim Hamze, Riyad Yamak ve Amer Rafi’den oluşan heyet Eminönü Belediyesi’nin ismini yaşatmak için Başkan Nevzat Er’e birde teklif getirdi. Hazırlayıp getirdikleri bir çeşme projesine Başkan Nevzat Er’in ismini vermek istediklerini söyleyen konuk heyet, projenin detaylarını da sundu. Böyle bir teklifi sevinçle karşılayan Başkan Nevzat Er’de çeşmenin yapımının Eminönü’nün tanıtımı için önem taşıdığını belirtti.

Görüşmelerin sonunda konuk heyetin başkanı Jamali Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er’e Trablus’un bir fotoğrafı ile bir plaket sundu. Aldığı hediyeleri sevinçle karşılayan Başkan Nevzat Er’de belediyenin yayınlarından örnekler içeren bir paketle birlikte konuk başkana Türk el sanatlarının nadide bir örneği olan porselen tabak plaketi hediye etti.
Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2005 Perşembe 06:00:06
Güncelleme :2 Ağustos 2005 Salı 15:10:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?