18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYKOZ - İSTANBUL

Çavuşbaşı Kasım’da doğalgaza kavuşuyor

Beykoz’un Çavuşbaşı Beldesi 3 ay sonra doğalgaza kavuşuyor. İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş.’nin (İGDAŞ) çalışmalarını hızla sürdürdüğünü belirten Çavuşbaşı Belediye Başkanı M. Hanefi Dilmaç, “Halkımızın yüzde 65’i Kasım 2005’ten itibaren doğalgazla buluşmuş olacak” şeklinde konuştu.

İGDAŞ, bütün bölgeye 25 kilo metre boru döşeyecek. Bugüne kadar yaptığı çalışmalar kapsamında bunun 10 kilo metresi yapıldı. Bölgedeki doğalgaz yatırımları için yaklaşık bir buçuk ay önce ilk kazma vuruldu. Şirketin çok hızlı ve kaliteli hizmet verdiğini belirten Başkan Dilmaç, “İGDAŞ, gerçekten çağdaş bir anlayışa sahip. Kısa sürede işe başladılar ve kısa sürede bitirecekler. Zaten dünya ölçeğinde kendini kanıtlamış bir şirket. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Öte yandan beldenin içme suyu sorunu da çözülüyor. İçme suyunun proje ihalesi yapıldı. İSKİ, 30 trilyon civarında atık su ve içme suyu ihalesi yaptı. Suyun getirilmesi için 3 ay içinde çalışmalar başlayacak. Bölgeye, 15 bin ton kapasiteli su deposu yapılacak. Başkan Dilmaç, “İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ciddi yatırımlar yapıyor. Önümüzdeki yıl sonuna doğru çeşmelerden su içilecek şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Bölgede halen içme suyu tankerlerle ya da kuyu suyuyla temin ediliyor. Belediye, her gün 7 tanker su dağıtıyor.

Bu arada Çavuşbaşı Belediyesi, beldede 6.5 dönüm arazi üzerine modern bir sosyal tesis kuruyor. 400 metre kare kullanım alanlı 3 katlı binada, düğün salonu da bulunacak. Ayrıca restoran, kafeterya, kütüphane bölümleri inşa edilecek. Bina dışına geniş bir çay bahçesi yapılacak. Ayrıca kıl çadırlar kurularak, burada değişik yörelerin yemek kültürleri ve misafir ağırlama kültürleri yaşatılmaya çalışılacak. Başkan Dilmaç, projenin belediyeye 750 bin YTL’ye mal olacağını bildirdi.
Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2005 Çarşamba 08:46:08
Güncelleme :10 Ağustos 2005 Çarşamba 08:50:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?