18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYKOZ - İSTANBUL

Çok uluslu festival başladı

30 Temmuz Cumartesi günü toplu sünnet şöleniyle başlayan festival, Bulgaristan, Polonya, Ukrayna, Meksika, Sırbistan Türkiye’den 200 folklorcu Beykoz'un tarihi ve turistik mekânlarında yapacağı gösteriler sunuyor.

Tarihi Beykoz Çayırı’nda 14.000 metrekare alan üzerinde inşa edilen Festival Köyü’nde gerçekleştirilecek festival boyunca kurulan stantlarda cam, çömlek, baston, hat gibi geleneksel ürünler sergileniyor.
Festivalin ilk günkü programında Toplu Sünnet heyecanı vardı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’la onur konuğu olarak katıldığı şölende 300 çocuk ücretsiz sünnet ettirildi. Karadeniz Pop Müzik sanatçısı Davut Güloğlu’nun da konser verdiği şölende Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da sanatçıya eşlik etti. Beykoz Festivalinde halka seslenen Erdoğan, medeniyetlerarası buluşmanın merkezi olmaya aday bir ülke olduğumuzu ifade ederek, Avrupa Birliği’ne emin adımlarla yürüdüğümüzü ifade etti. Erdoğan, 'Ekip olarak, milletvekillerimizle belediye başkanlarımızla il genel meclis üyelerimizle 81 ilde durmadan çalışıyoruz. Beykoz şu an bir şantiye alanı halinde. Güzelleşen ve farklılaşan bir Beykoz var. Görüyorum ki Beykoz da bu çalışmalardan nasibini alıyor ve geleceğe daha farklı yürüyor’ diye konuştu.
İlk defa Beykoz’da bu kadar büyük bir kalabalık toplandığına şahit olduğunu belirten Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül ise:’Beykoz benim doğumum hayatım ölümüm her şeyim. Beykoz’da şu an yüz yıllık bir projeyi gerçekleştiriyoruz. Bütün çalışmalarımız Beykoz’un hak ettiği yeri alması için’ şeklinde konuştu.

Ergül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Beykoz Spor taraftar forması ve portre hediye etti
MERTCAN
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2005 Çarşamba 00:06:08
Güncelleme :10 Ağustos 2005 Çarşamba 08:54:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?