18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYKOZ - İSTANBUL

Edis Hun'un gözyaşları

Beykoz Belediyesi Kültür Sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Beykoz Sinema Günleri’nde ünlü yönetmen Ülkü Erakalın’ın filmleri gösteriliyor. Beykoz Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen galada Ediz Hun, Meral Orhonsay, Tuğrul Meteer gibi eski kuşak Yeşilçamcıların yanı sıra Gökhan Arsoy, Neslihan Acar gibi yeni Yeşilçamcılar da yönetmeni yalnız bırakmadı. 60 yıllık anıların anlatıldığı galada Ediz Hun gözyaşlarına hakim olamadı.

Beykoz Sinema Günleri’nin Haziran ayı konuğu olan Ülkü Erakalın için düzenlenen gala, sanatçının dostları ve öğrencileri’nin de yer aldığı kalabalık bir davetli grubunun katılımıyla gerçekleşti. Galanın açılış konuşmasını yapan Ülkü Erakalın, 60 yıldan beri emek harcadığı Yeşilçam’da çok güzel anıları olduğunu söyleyerek, emeğinin karşılığını görmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Ülkü Erakalın’ın Türk Sineması için önemli bir basamak olduğuna dikkat çeken Meral Orhonsay, ilk sinema filmini Ülkü Erakalın’ın yönetmenliğinde çektiğini söyledi.

EDİZ HUN KONUŞMASINDA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Türk sinemasının en önemli aktörlerinden Ediz Hun yaptığı konuşmada, çok zor şartlarda filmler çektiklerini, o günlerde kendileriyle o zorlukları paylaşan Ülkü Erakalın’dan çok şeyler öğrendiklerini söyledi. Yönetmen Erakalın’a minnettar olduğunu belirten oyuncu Ediz Hun, gözyaşlarını tutamadı. Erakalın’ın dostlarının da Ediz Hun’un konuşması sırasında duygulandıkları gözlendi.

Kültür ve tarihi mirasın aktarılmasında sinemanın en önemli işlevlerde birini üstlendiğini ifade eden Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, sosyal hayatımızın ikame edilmesi için yerli filmlerin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Yönetmen Ülkü Erakalın’ın “60 YILLIK ANILAR” ismini verdiği söyleşisi yapıldı. 60 yıl boyunca yaşadığı acı-tatlı birçok anı yaşadığını belirterek, sevenleriyle paylaşmak istediğini belirtti. Ülkü Erakalın’ın Cüneyt Arkın, Sadri Alışık, Ayhan Işık, Belgin Doruk, Ediz Hun gibi birçok ünlüyle paylaştığı anılarını aktardığı söyleşide, Ediz Hun ve Meral Orhonsay da ilginç hatıralarını aktardı.

Yeşilçam’ın eski filmlerinden derlenen sine vizyon gösterisi eşliğinde devam eden söyleşide izleyenler zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 09:51:58
Güncelleme :21 Haziran 2005 Salı 18:36:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?