1
Haziran
2024
Cumartesi
BEYKOZ - İSTANBUL

Ermeni yazar panele katıldı

Gazeteci-Yazar Levon Panos Dabağyan Türk Eğitim Sendikası tarafından Beykoz Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen, "Ermeni meselesinin iç yüzü ve Türkiye üzerine oynanan oyunlar" konulu panele katıldı. Dabağyan, Türkiye'de yaşayan Ermenilerin düşman olarak gösterilmeye çalışıldığına dikkat çekerek, insanların bu oyuna gelmemeleri gerektiğini söyledi. 

Beykoz Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Ermeni meselesinin iç yüzü ve türkiye üzerine oynanan oyunlar" konulu panele konuşmacı olarak katılan Gazeteci-Yazar ve Türk Tarih Kurumu Dış Uzmanı Levon Panos Dabağyan, Türkiye'de yaşayan Ermenilerin düşman olarak gösterilmeye çalışıldığına dikkat çekerek, bu oyuna gelinmemesi gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin kavim özelliği ne olursa olsun, bir millet olduğunu, bu ülkenin milletinin de Türk milleti olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Dabağyan, Türkiye'de Türk insanı vardır; "müslim" - "gayri müslim", "bu, budur", bunun dışında düşünmek, "ben, şuyum", "ben, buyum" demek alçaklıktır. İnsanlar buna göre kendini hazırlamalı ve buna göre hareket etmelidir. Eğer bu şekilde davranılırsa, milli birlik ve beraberlik olur" dedi. 

Dabağyan, Türkiye'nin işgal döneminde daha rahat olduğunu söyleyerek,"Biz işgal döneminde daha rahattık, çünkü düşman karşımızdaydı, tanıyorduk. Bugün düşmanımızı tanımıyoruz, bilmiyoruz ki mücadele verelim. Kendi içimizde dahi olabilir, ben dahi olabilirim. Çok kritik bir dönem yaşıyoruz ve ırk çatışmalarını en büyük silah olarak kullanıyorlar. Buna karşı çok dikkatli olmamız lazım, çünkü dış dünya bunlara yardım ediyor. Bir sesiz kavgadır sürüp gidiyor, ülkemizdeki insanlar bölünmek isteniyor, kısmen de muvaffak olmuş durumdalar. Bilhassa Ermeni mevzuatı üzerine çok durulmuştur, halen de duruluyor. Çünkü bazı menfaatperestler için veya dışa satılmış olan insanlar için Ermeni mevzuu, kendileri için çok kolay dokümandır. Çünkü Ermeni'ye ne söylerse söylesin kabul ediliyor, ses çıkarılmıyor. Milletin Ermeni'ye karşı olan düşüncesini çok zor durumlara getirmek istiyorlar. Kin duydurmak istiyorlar millete ve bu başlamıştır, halkın arasında bu mevcuttur. Halk içten içe aşılanıyor. Sebep nedir; yeni bir 6-7 Eylül hadisesi meydana getirip, yeni bir iç savaşa yol açabilmek, ki Türkiye bitsin, istedikleri budur. Ermeni meselesi daima tersinden anlatılmıştır. Ancak benim bahsetmiş olduğum Türk Ermenisi'dir. Çünkü ben Türkiye'nin Ermenisiyim. Bizleri iç düşman göstermek istiyorlar. İçimizden bazı adamlar çıkıyor, konuşuyor, satılık adam satılıyor. Bu demek değil ki Türkiye'deki bütün Ermeniler ihanet eder durumdadır. Bu demek değil ki bütün Ermeniler vatanına ihanet eder durumdadır" şeklinde konuştu. 

Yazar Orah Pamuk'un almış olduğu Nobel Edebiyat ödülüne ilişkin değerlendirmede bulunan Dabağyan,"Bir toplumun içinden kötü de çıkar, iyi de çıkar. Mesela bir Orhan Pamuk mevcuttur ve ne acıdır ki Pamuk'a dün kızanların bazıları, bugün övüyorlar. Niye? Mükafat almış efendim, Nobel edebiyat ödülü almış. İngiltere Hindistan'ı uzun yıllar nasıl sömürdü bilir misiniz? Onların mihracelerine racalarına unvanlar verilir, o unvanlara onlar razı oluyorlardı ve bir şey zannediliyordu. Batı bize değer veriyor da halkı da İngiltere çok rahat kullanıyordu. Bize Nobel edebiyat ödülü verilmiş, ne olacak ister versin, ister vermesin. Biz yani unvan için de mi dilenciliğe çıktık. Avrupa Birliği'ne girmek istiyoruz diyoruz, bir nevi dilencilik bu, başka bir şey değil. Beni aldı-almadı. Almasın kardeşim; alırsa ne olur, almazsa ne olur? Türkiye batar mı? Bizim istediğimiz, biz güçlü olursak, Avrupa 'nın bize bakışı değişir. O zaman kendileri davet eder. Biz güçlü oluruz, yani gerekirse soğan ekmek yeriz, 20 sene dişimizi sıkarız, ancak o zaman Avrupa bizi davet eder. Avrupa tarih boyunca bizden korktu. Yalnız kuvvet açısından değil, vicdan ve ahlak açısından üstünlüklerimiz var. Bu gün bakıyorum ki bu millet bir nevi kendini unutmuş ben Türküm, bayrağımı seviyorum. bunlar yeterli değil! Haliyle hepimiz Türk'üz, bayrağımız bizimdir, hepimiz de severiz. Burada icraat önemlidir; icraatımız yok. Biz dibe vurduk Türk milleti dibe vurursa şahlanır, biz değil onlar korksun" dedi. 

Düzenlenen panele IQ Yayıncılık Genel Müdürü Adem Sarıgül ve Türk Eğitim Sendikası 3 nolu Şube Başkanı Mehmet Arıkan'ın yanı sıra bir çok vatandaş katıldı. Sık sık alkışlanan Dabağyan, konuşmasının ardından düzenlenen ödül töreninden sonra salondan ayrıldı.
iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2006 Perşembe 10:42:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?