17
Mayıs
2024
Cuma
BEYKOZ - İSTANBUL

Fidye için kaçırılan 2 kişi ölü bulundu

Ahmet Eroğlu ve Erol Öztürk’ün 3 Eylül 2004 tarihinde Beykoz’dan kaçırılması olayını araştıran İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, olaya karıştıkları gerekçesiyle 3 kişiyi gözaltına aldı

Eroğlu ve Öztürk’ün bir çete tarafından fidye amacıyla kaçırıldığı ve istediklerini alamayan çete üyelerince öldürüldükleri yönündeki bilgiyi değerlendiren polis, gözaltına alınan kişilerin ifadeleri doğrultusunda cesetleri aramak için Pendik Kurtköy Emirli Köyü yakınlarındaki bir besi çiftliğinin yakınındaki su kuyusuna gitti. Arama çalışmalarına jandarma ve itfaiye ekipleri de katıldı. Yaklaşık 29 metre derinliğindeki kuyudan su boşaltıldı. Ardından halatlarla kuyunun içine giren itfaiye görevlileri, öğretmen olduğu ve dekorasyon işleriyle uğraştığı ifade edilen Ahmet Eroğlu’nun cesedini çıkardı.

Eroğlu’nun, kafasından tek kurşunla vurulduğu, elleri vücudunun arkasından, ayakları da deri kemerle bağlanıp, kafasına naylon bir poşet geçirilerek koli bandıyla bantlandığı anlaşıldı.
İtfaiye görevlileri, daha sonra da kafasından ve sol kürek kemiğinden ateşli silahla vurulup el ve ayakları bağlanarak tişörtü başına geçirilerek bantlanmış haldeki Erol Öztürk’ün cesedini kuyudan çıkarttı.

Yakınlarının polise kayıp başvurusunda bulunduğu Eroğlu ve Öztürk’ün cesetleri, olay yerindeki incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

kenthaber beykoz
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2004 Çarşamba 14:27:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?