22
Mayıs
2024
Çarşamba
BEYKOZ - İSTANBUL

Göksu ve Küçüksu ıslah edilecek


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beykoz’u ziyaret ederek, Belediye Başkanı Muharrem Ergül ile birlikte Anadolu Hisarı’nda gerçekleştirilen meydan düzenleme ve park çalışmalarını yerinde inceledi.

Anadolu Hisarı’nda vatandaşlarca karşılanan başkanlar, Beykoz’un atık su sorununu çözeceklerinin müjdesini de verdi.

Vatandaşlara hitap eden Topbaş, İstanbul Boğazı’ndaki akıntı nedeniyle çocukluğunda yüzmeyi Göksu Deresi’nde öğrendiğini ve Küçüksu Çayırı’nda bisiklete bindiğini anlattı.Topbaş, çarpık sanayileşme ve yılların ihmali nedeniyle derelerin yanı sıra İstanbul sahillerinin bir bölümünde de yüzülemediğini kaydetti. Göksu ve Küçüksu Deresi’ni ıslah edeceklerini ve buradaki mesire alanlarını yeniden canlandıracaklarını söyledi.

Topbaş, “Başkanlarımıza hizmet için yarışın, yetişemediğiniz her yerde biz devreye girmeye hazırız dedim. Beykoz sahillerini kirlilikten kurtaracak olan Paşabahçe Arıtma Tesisi ve Deniz Deşarjı’nı 2.5 yıl gibi kısa bir sürede tamamlayacağız. Beykoz sahillerinden eskisi gibi denize girilecek. Bütün bu çalışmaları belediye başkanlarımızın yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve siz İstanbullularla birlikte gerçekleştiriyoruz. “ dedi.

Mehmet Arifoğlu - Kenthaber / İstanbul
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2005 Salı 18:28:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?