22
Mayıs
2024
Çarşamba
BEYKOZ - İSTANBUL

İncirköylüler tapularına kavuştu

Beykoz’un İncirköy Mahallesi'nde 200 dönüm arsa üzerinde bulunan ve 2000’e yakın evi ilgilendiren tapu sorunuyla ilgili Beykoz Belediyesi’nin aracılığıyla yürütülen çalışmalar neticesinde, konutların hak sahiplerine satışları başladı. Arsa sahibi Özbek ailesi ile İncirköy sakinleri arasındaki 6 aydan bu yana devam eden görüşmeler sonucunda peşin ödeme yapan 47 aileye düzenlenen törenle tapu belgeleri teslim edildi.

Beykoz Belediyesi Nikâh Salonu’nda 14 Kasım 2007 Çarşamba günü düzenlenen törene Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, Beykoz Tapu Müdürü Gülten Doğan Temur, Özbek ailesi adına Mithat Özbek, muhtarlar, İncirköy Mahallesi sakinleri ve vatandaşlar katıldı. Uzun süreden bu yana bekledikleri tapularına kavuşan İncirköy sakinlerinin oldukça heyecanlı olduğu gözlemlendi.

İlçedeki mülkiyet sorununun çözümü için göreve geldikleri günden bu yana yoğun gayret içinde olduklarını belirten Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, vakıf-hazine arazisi takasıyla ilçe sakinlerinin mağduriyetini gidermeye çalıştıklarını söyledi. İncirköy Mahallesi’ndeki vatandaşları ilgilendiren görüşmeler sırasındaki olumlu tutumundan ötürü arsanın sahiplerinden Mithat Özbek’e teşekkürlerini ileten Ergül, Tokatköy, Soğuksu, Çiğdem ve Çubuklu Mahalleleri’nde Beykoz Belediyesi’nin tapulandırma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.



Beykoz halkının bütünlüğü ve sosyal yapıyı bozmamak için aile olarak arsanın üzerinde bulunan konut sahiplerine satış kararı aldıklarını belirten Mithat Özbek, Beykoz Belediyesi’ne katkılarından dolayı teşekkür etti.

beykoz belediyesi
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 11:01:09
Güncelleme :17 Mart 2008 Pazartesi 20:14:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cengiz dudak IP: 81.173.138.xxx Tarih : 30.01.2008 21:26:06

incir köylüler tapularina kavusmus hayirli olsun diyelim ama beykoz ilcesine bagli olan yenimahalle 95 yildir tapu bekliyor sayet kodamanlar izin verirse sayin belediye baskani verecek ama zor görünüyor vatandas alamassa tapuyu belediye baskanida alamaz tapulu oyu sayin belediye baskani 2 yil öncede oralarin sahibini cikardin peskes cekme yazik bu insanlara hayirli günler