26
Mayıs
2024
Pazar
BEYKOZ - İSTANBUL

Kaçak ağaç kesimine suçüstü

ÖMERLİ'DE KAÇAK AĞAÇ KESİMİ YAPAN ŞÜPHELİYE SUÇÜSTÜ

İstanbul Ömerli'deki ormanlık alanda, üzeri tente ile kaplı bir pikapta şüphe üzerine yapılan aramada kaçak olarak kesildiği belirlenen meşe odunu bulundu.

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Ömerli Orman İşletme Şefliği 189 nolu bölmede yapılan kontrolde, baraj yolu üzerinde seyir halindeyken hızla hareket eden üzeri tente ile kaplı bir pikaptan şüphelenildi. Bir usulsüzlük olup olmadığı düşüncesiyle toplu koruma ekibine haber verildi. Ekip tarafından durdurulan aracın tentesi açıldığında ise kesilmiş halde kullanıma hazır 1 ster civarında meşe odunu bulundu. Muayenesi yapılan aracın sürücüsünden evrakları isteyen ekipler, karşı tarafın ibraz edememesi üzerine odunların kaçak olduğunu tespit etti. Şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.

İstanbul Orman Bölge Müdürü İsmail Üzmez, ormanları halkın kullanımına sunmanın yanında, gelecek nesillerin emaneti olan ormanları ne pahasına olursa olsun en iyi şekilde koruyacaklarını söyledi. Bu konuda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacaklarını belirten Üzmez, ormanlara yönelecek her türlü usulsüzlüğün ALO 177 Ücretsiz Orman Yangın İhbar Hattı'na bildirilmesi gerektiğini söyledi.

ÖMERLİ'DE KAÇAK AĞAÇ KESİMİ YAPAN ŞÜPHELİYE SUÇÜSTÜ
ÖMERLİ'DE KAÇAK AĞAÇ KESİMİ YAPAN ŞÜPHELİYE SUÇÜSTÜ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2010 Çarşamba 10:12:04
Güncelleme :10 Mart 2010 Çarşamba 16:25:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?